L’Ajuntament de Girona obté el Segell Infoparticipa en reconeixement a la seva transparència

El consistori compleix el 98% dels indicadors marcats

L’Ajuntament de Girona ha obtingut el Segell Infoparticipa, la màxima distinció que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública municipal i que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP). El consistori compleix 51 dels 52 indicadors (un 98%) establerts en aquesta edició, igual que les capitals de demarcació catalanes de Barcelona i Lleida i més de deu punts per sobre de Tarragona (84,62%).

L’alcaldessa de Girona ha ressaltat “la clara voluntat i l’aposta municipal per facilitar l’accés a la informació municipal per part de la ciutadania i l’intens treball que s’està fent seguint aquesta línia”, tal com ho demostra el fet que l’any passat l’Ajuntament va rebre la menció d’Infoparticipa (47 indicadors dels 52 establerts) i aquest any ha rebut el segell, “reconeixement que rubrica el pas endavant i la vocació de transparència del govern municipal”.

L’acte de lliurament dels guardons Infoparticipa es farà el proper 19 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Mapa Infoparticipa és una eina que impulsa el LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.