Detenen tres integrants d’un grup criminal per assaltar disset comerços de les comarques gironines

Els Mossos d'Esquadra descobreixen que els lladres utilitzaven menors per fer vigilància

Frame del moment en què un dels lladres trenca la porta per accedir a un dels comerços assaltats. Imatge publicada el 17 d'abril del 2019

Cop policial a un grup criminal dedicat a assaltar comerços de les comarques gironines. Els Mossos d’Esquadra han detingut tres suposats integrants de la banda a la qual atribueixen fins a disset robatoris, onze d’ells en grau de temptativa, a restaurants, bars, estancs i botigues. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra han descobert que el grup estava perfectament organitzats i cadascun dels seus integrants tenia un rol assignat. A més, el líder de la xarxa havia arribat a captar menors d’edat per fer feines de vigilància. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Entre el 21 de març i el 6 d’abril es van cometre diversos robatoris en comerços de L’Escala (Alt Empordà), Fontcoberta (Pla de l’Estany), Girona, Celrà (Gironès) i Besalú (Garrotxa). L’objectiu dels lladres eren restaurants, bars, estancs i botigues.

La unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra de l’ABP Gironès-Pla de l’Estany va obrir una investigació que va culminar el 12 d’abril amb la detenció de tres suposats membres del grup criminal. Els Mossos van constatar els robatoris els perpetrava una banda de persones perfectament organitzada on cadascun dels seus integrants tenia un rol concret.

Abans de cometre el robatori, seleccionaven l’objectiu i sempre utilitzaven el mateix ‘modus operandi’: mentre un d’ells esbotzava la porta del local, un altre hi entrava per saquejar-lo ràpidament. També hi havia un membre que feia les tasques de vigilància mentre esperava per les immediacions amb el vehicle a punt per fugir. Acostumaven a sostreure la caixa enregistradora i la carregaven al cotxe per obrir-la més tard.

Aquest grup tenia molta mobilitat i va concentrar gran nombre de robatoris en poc temps. Els robatoris es van perpetrar els dies 21, 26 i 30 de març i el 6 d’abril. A més, durant les indagacions els agents van descobrir que el líder del grup havia arribat a captar menors per fer tasques de vigilància.

Quan van detenir els tres sospitosos, els hi van comissar diverses eines amb les quals, presumptament, perpetraven els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 13 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que els va deixar en llibertat provisional.

Els sospitosos són tres homes, d’entre 18 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veïns del Pla de l’Estany i Girona. Els hi atribueixen disset robatoris amb força, onze en grau de temptativa.