A presó un jove detingut dues vegades en sis dies per robar amb violència i intimidació sis mòbils a Girona i Salt

Els Mossos van relacionar-lo amb dos robatoris més després de quedar en llibertat

Els Mossos d’Esquadra van detenir dues vegades en sis dies un jove de 18 anys per robar amb violència i intimidació sis telèfons mòbils als municipis de Girona i Salt. En alguns casos va clavar cops de puny a les víctimes i va intimidar-les amb un objecte punxant. Les detencions van ser el 23 i el 29 d’abril. El jutge el va deixar en llibertat la primera vegada, però va decretar el seu ingrés a presó la segona, després que se’l relacionés amb dos robatoris més. El jove, de nacionalitat espanyola, és veí de Salt. Els robatoris es van produir entre el 28 de març i el 18 d’abril. No es descarten més detencions.

Els Mossos van iniciar a finals de març un dispositiu de seguretat ciutadana després que es detectessin diversos robatoris violents amb uns trets característics molt similars. El primer i el segon robatori van ser el 28 de març al vespre als carrers Torres i Bages i Santiago Rusiñol de Girona. En tots dos casos els lladres van abordar les víctimes i, després d’amenaçar-les i agredir-les, els hi van exigir el telèfon mòbil.

El tercer fet va ser el 29 de març, a la plaça Canigó de Salt, on cap a dos quarts de deu del vespre un home va ser agredit amb un cop de puny a la cara, i també li van robar el telèfon mòbil.

Finalment el 17 d’abril, un altre home va ser intimidat amb un objecte punxant a la plaça Catalunya de Salt cap a les nou del vespre. També li van sostreure el telèfon. Els Mossos van identificar un dels autors i el van detenir el 23 d’abril a Salt. El detingut, que ja tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat.

Quatre dies més tard, el 29 d’abril, els Mossos el van tornar a detenir al mateix municipi com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació més, ocorreguts els dies 25 de març i 18 d’abril, tots dos al carrer Agudes de Girona. En aquests dos casos va agredir a cops de puny dos joves per robar-los el telèfon mòbil.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb els fets. El jutjat de guàrdia de Girona va decretar aquest segon cop el seu ingrés a presó.