Girona retrà homenatge a les víctimes del Covid-19 amb un acte el 14 de juliol

Començarà amb el repic de totes les campanes de la ciutat, hi haurà parlaments de record i una ofrena floral

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Girona. ACN.
L’ajuntament de Girona retrà homenatge a les víctimes de la covid-19 amb un acte de condol i solidaritat que tindrà lloc el 14 de juliol a les vuit del vespre al parc de les Ribes del Ter. Serà, també, un agraïment als diversos col·lectius de treballadors essencials que es van mantenir actius durant el confinament. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Generalitat, Quim Torra, presidiran l’acte. A l’homenatge també hi assistiran tots els membres del consistori municipal, a més d’altres autoritats. L’organització d’aquest acte va ser un acord dels portaveus de tots els grups municipals amb representació a l’ajuntament.

L’acte començarà amb el repic de totes les campanes de la ciutat, que donarà pas als parlaments en record a les víctimes de la pandèmia. Un cop acabats, tots els assistents podran fer una ofrena floral a l’arbre que s’ha plantat en honor a les víctimes. Durant l’acte, els infants del Cor Preludi de Girona interpretaran diverses peces musicals.

El consistori convida totes les famílies de la ciutat que hagin perdut algun familiar per la covid-19 a participar en l’acte. Per fer-ho, caldrà que prèviament omplin un formulari al web municipal i personal de l’ajuntament de Girona es posarà en contacte amb ells per informar-les de tots els detalls.

“Aquests darrers mesos, hem viscut un episodi molt dur. Com a ciutat hem reaccionat de manera ràpida, responsable i solidària per reduir la presència del virus i també per ajudar tothom qui ho necessitava, però lamentablement molta gent ens ha deixat”, subratlla l’alcaldessa Marta Madrenas que exposa que “ara és el moment de recordar-los i d’acompanyar les seves famílies en el dol”.

També, afegeix, de fer un homenatge “a totes les persones i col·lectius que durant aquesta pandèmia han treballat com mai per la salut de tots nosaltres”. “És important que, com a ciutat, ens trobem i que tots junts, plegats, dediquem una estona al record dels qui ja no hi són i a l’agraïment a qui tant ens ha ajudat”, ha destacat Madrenas.