Girona repartirà 120 mascaretes per a la gent gran en situació de risc

El govern local demana posposar la compra de roses al 23 de juliol

L’Ajuntament de Girona repartirà aquest dimecres 120 mascaretes per a gent gran en situació de risc i que té dificultats per accedir al material de protecció. Són 120 casos que s’han detectat arran de les trucades que els treballadors municipals estan fent aquests dies a totes les persones d’aquest col·lectiu. De moment es repartiran aquestes 120 mascaretes, però es preveu donar-ne més si altres persones ho necessiten. Les persones que rebran la mascareta tenen més de 65 anys i tenen algun familiar amb el coronavirus o bé viuen soles i han de sortir a comprar tot i no tenir les mesures de protecció. També se’n repartiran a les persones majors de 65 anys amb patologies prèvies que tampoc tinguin equipament propi.

Per fer-ho, el consistori ha mobilitzat a la xarxa de voluntaris de Protecció Civil que es coordinarà amb el personal del consistori. Per altra banda, l’Ajuntament també ha recordat que tots aquells qui ho necessitin, poden anar a buscar gratuïtament una mascareta a la farmàcia mostrant la targeta sanitària.

Per altra banda, el consistori també ha recomanat a la població que no compri roses per Sant Jordi i s’esperi a fer-ho el 23 de juliol (data que s’ha proposat com a alternativa a la Diada d’enguany). Els floristes locals han optat per concentrar les vendes a l’estiu i, d’aquesta manera, evitar contagis durant aquest dijous amb el repartiment de flors.

Pel que fa a la venda de llibres, el consistori sí que dona suport a la campanya viral #senseparadesperòsenseparar en què el Gremi de Llibreters demana que la gent compri llibres a través de les botigues virtuals dels establiments de la ciutat. Amb això es vol evitar que la gent recorri a grans marques com Amazon.

També el mateix dia 23 d’abril, el web municipal www.bibliotequesdegirona.cat permetrà visionar dues activitats més relacionades amb la llengua. En primer lloc, a les 11 h, s’emetrà l’espai setmanal d’oralitat, de recuperació i descoberta de dites, paraules, refranys i endevinalles, i de lectura en veu alta “Capsa de les paraules”. Mentre que a les 17. 30 h, es podrà veure L’hora del conte “La Cecília busca el drac!”, a càrrec de la contacontes Meritxell Yanes.

Per alta banda, altres organitzacions han creat també activitats d’interès relacionades amb Sant Jordi. Per exemple, el Gremi de Llibreters promou l’acció #llibresalaire i proposa que a les 12 h i a les 18 h tothom surti a la finestra de casa seva, llegeixi en veu alta, i acabi amb un aplaudiment i el crit del nom de la seva llibreria; mentre que des del Departament de Cultura es proposa de nou el cicle de #LletresLiures. En aquest cas, la idea és que la ciutadania llegeixi en veu alta els textos de la seva elecció, que ho enregistri en un vídeo de 2 minuts com a màxim, i que els difongui per les xarxes a través d’aquesta etiqueta.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir 39 persones per incomplir el confinament.