Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Girona prepara les Fires de Sant Narcís amb barraques i concerts a la Copa

Aquesta setmana obre el termini per presentar sol·licituds per a l'adjudicació de les barraques

Imatge d’arxiu d’atraccions instal·lades a les Fires de Sant Narcís. ACN

L’Ajuntament de Girona planteja que hi hagi barraques i concerts a la zona de la Copa en les properes Fires de Sant Narcís, que es faran entre el 28 d’octubre i el 7 de novembre. L’Àrea de Cultura ha detallat que també volen recuperar les actuacions musicals al parc del Migdia. El consistori ha assegurat que amb la situació sanitària actual es projecten vuit barraques, però si les condicions milloren es podria ampliar el nombre de locals en funció de la normativa del Procicat. Aquesta setmana comença el període per sol·licitar una barraca i les entitats que ho vulguin podran fer-ho entre el 13 i el 26 d’agost.

De tot el termini de sol·licituds recollides s’escolliran les vuit entitats que tindran barraca aquestes fires. De tota manera, la resta entraran en una llista d’espera i si es poguessin ampliar el nombre de barres, s’escolliria per ordre de la llista.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha afirmat que la organització de les Fires de Sant Narcís en plena pandèmia és “molt complexa” però fa temps que treballen “en tots els escenaris possibles”. Tot i així, Ayats ha garantit que, a priori, “hi haurà atraccions, concerts, barraques i activitats culturals”.

Per complir amb la normativa sanitària, la zona de barraques estarà perimetrada amb tanques físiques i hi haurà vigilants de seguretat per controlar que ningú salta a dins del recinte. Les entitats hauran de complir les mesures corresponents per evitar el contagi de la covid-19 i remarquen que a les barres caldrà deixar una distància d’1,5 metres.

Si alguna entitat vol col·locar taules i cadires, podrà tenir 36 places com a màxim per cada parada i només durant les activitats del migdia. Mentrestant, l’Ajuntament està treballant per instal·lar cadires a la zona dels concerts de la Copa i del Parc del Migdia per complir amb la normativa sanitària vigent. Mentre durin les actuacions, els assistents hauran d’estar asseguts a la cadira, no podran ni menjar ni beure i hauran de portar la mascareta posada. A més, l’Ajuntament planteja que, de moment, les barraques hagin de tancar a dos quarts d’una de la nit, tal com marca la normativa sanitària.

L’aforament inicial a la zona de la Copa serà de 3.000 persones i al parc del Migdia, 1.000. El nombre d’assistents podria créixer si el Procicat autoritza un augment de públic en actes culturals. L’Ajuntament de Girona està estudiant si aplica una reserva de les entrades pels concerts, però encara no està tancat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Com netejar en profunditat la rentadora

Notícia següent

Desmantellades dues plantacions de marihuana en dos habitatges de Mataró

Notícies relacionades