Girona posa en marxa la Taula de Ciutat per fer front a les conseqüències de la pandèmia

Durant l'estiu s'obrirà un espai virtual de debat i el procés acabarà amb una trobada oberta a l'Auditori

Ajuntament de Girona. Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa la Taula de Ciutat. Es tracta d’una iniciativa proposada pel grup municipal d’Esquerra Republicana en una moció i que vol donar respostes a les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus. La taula implica fer una primera sessió de treball el dia 3 de juliol amb membres de tots els grups polítics i tècnics municipals per fixar quins són els reptes concrets que cal abordar en cadascun dels cinc àmbits d’actuació: econòmic; cultural i educatiu; social i d’habitatge; mobilitat i medi ambient; i sanitari i salut. Durant els propers mesos s’obrirà un espai virtual per opinar i el procés acabarà el setembre amb una trobada oberta a l’Auditori de Girona.

Al llarg de l’estiu qualsevol persona o col·lectiu que vulgui podrà aportar dades o documentació al web de la Taula de Ciutat, per tal de generar contingut de debat. La idea d’aquesta fase és anar nodrint d’informació rellevant cada àmbit amb l’objectiu d’arribar a la fase final d’acció amb el màxim coneixement en cada temàtica.

Finalment, els dies 25 i 26 de setembre es durà a terme a l’Auditori de Girona una trobada oberta al públic en format hackató i que pretén generar solucions de manera col·lectiva als reptes plantejats. Es tracta d’una metodologia en la qual diversos equips construeixen solucions creatives a reptes complexos, superant diverses fases de treball molt pautades.

El resultat final d’aquest procés serà un conjunt de projectes que hauran estat creats de manera conjunta amb la participació de persones molt diverses i que estaran a disposició del Ple municipal per prendre acords sobre la seva implementació.