Girona manté la Cursa Sant Silvestre adaptant-la a les noves mesures de la COVID-19

La participació en la competició esportiva s’ha reduït a un màxim de 1.500 persones i caldrà portar mascareta en el moment de la sortida i arribada a la meta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Girona i el Club d’Atletisme Girona han acordat mantenir la celebració de la 16a Cursa Sant Silvestre i l’11a Mini Sant Silvestre tal com estava previst pel proper divendres 31 de desembre. Tanmateix, la cursa comptarà amb una sèrie de mesures de seguretat davant la COVID-19, a partir de les recomanacions que han donat les autoritats sanitàries.

La participació en la competició esportiva s’ha reduït a un màxim de 1.500 persones. La previsió inicial era arribar a les 2.000 inscripcions a la cursa d’adults. A més, caldrà portar posada la mascareta en tot moment i es podrà treure després dels 100 metres de la sortida. A l’arribada a la meta caldrà tornar-se-la a posar.

Les sortides de la Cursa Sant Silvestre de Girona es realitzaran esgraonades, i es faran per calaixos de previsió de temps. La primera sortida serà a les 18 h i correspondrà a la modalitat amb cadira de rodes. Tot seguit, es duran a terme tres sortides esglaonades: a les 18.02 h amb participants amb una previsió de temps d’arribada de fins a 25 minuts; a les 18.04 h amb participants amb una previsió de temps d’arribada de 26 a 30 minuts; i a les 18.06 h amb participants amb una previsió de temps d’arribada de 31 a 40  minuts. La sortida de les curses corresponents a la Mini Sant Silvestre, es mantenen en els horaris previstos, a partir de les 17.00 h.

D’altra banda, s’ha ampliat l’horari de lliurament de dorsals i xips del dia de la cursa, el 31 de desembre, a l’exterior del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Les persones participants podran recollir el dorsal entre les 10.30 i les 17.40 h. El públic haurà d’anar amb la mascareta posada en tot moment.

Les inscripcions es tancaran el 30 de desembre a les 23.59 h o bé quan s’assoleixin les 1.500 inscripcions a la cursa d’adults. Es poden realitzar a la web: www.girona.cat/ssilvestre.