Girona habilita set punts d’atenció als ciutadans per demanar ajudes per pagar el lloguer

L'objectiu és donar suport als veïns que tenen dificultats per fer la sol·licitud, que només pot ser telemàtica

L’Ajuntament de Girona habilitarà a partir de dilluns que ve set punts d’atenció ciutadana per ajudar les famílies a sol·licitar les subvencions per pagar el lloguer a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. L’objectiu és donar suport a les persones que tenen dificultats per fer aquest procediment que, per motius sanitaris, ha de ser telemàtic. La convocatòria va destinada a veïns que, a més de complir els requisits establerts, siguin titulars d’un contracte d’arrendament. Aquest contracte ha de correspondre’s amb el seu domicili habitual i permanent a Catalunya. Les sol·licituds ja es poden presentar i hi ha temps fins al 4 de juny.

Els set espais que l’Ajuntament ha dedicat a poder tramitar l’ajuda son el vestíbul del Teatre Municipal, on hi haurà dues taules (de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 15.30 h a 17.30 h); l’Oficina Municipal d’Habitatge (de dilluns a divendres de 8 h a 15 h); el Centre Cívic Sant Narcís (dilluns de 13 h a 20 h), el Centre Cívic Santa Eugènia (dimarts de 13 h a 20 h), l’Estació Espai Jove (dimecres de 8 h a 15 h), el Casal de la Gent Gran de Taialà (dijous de 8 h a 15 h) i el Centre Cívic Palau (divendres de 8 h a 15 h). Cal destacar que avui ja s’ha posat en marxa el punt de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

En relació amb aquests ajuts, el 2020 es van tramitar 886 sol·licituds a la ciutat de Girona, de les quals 634 van ser favorables. Tot i la limitació de presentar les sol·licituds únicament per via telemàtica, des del Govern donen per fet que n’hi haurà més, ja que l’import de la subvenció ha augmentat. El 2020, que va ser el primer any amb peticions telemàtiques i amb situació de pandèmia, va haver-hi una davallada del 27,2% respecta l’any 2019.

La subvenció es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de les dificultats que suposi pagar-lo.