Girona entrarà en fase 3 aquesta matinada

A partir d'ara la Generalitat té les competències per decidir quan entra a la "nova normalitat"

Un grup de persones prenen una cervesa en una terrassa de Palamós. ACN

La regió sanitària de Girona, juntament amb la de la Catalunya Central, entrarà aquesta matinada en fase 3 i s’equipararà així a les de Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja fa una setmana que són en aquesta fase. El pas a fase 3 comporta el retorn de competències a la Generalitat, que podrà decidir, amb criteris sanitaris i epidemiològics, la superació de fase 3 i la seva entrada a la ‘nova normalitat’.

Amb aquest nou pas de desescalada les barres dels bars recuperen la seva activitat, els teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb un 50% del seu aforament, poden obrir casinos i bingos, les reunions podran ser de fins a 20 persones i es podrà fer congressos amb 80 assistents. Podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que el seu aforament no superi el 50%, i es reobriran les zones comunes dels centres comercials. A més, es podran fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides als joves i infants.

Als bars, restaurants i hotels es permetrà consumir a la barra, sempre que es mantingui la distància de seguretat entre clients o grups de clients de dos metres. A més, les terrasses a l’aire lliure podran obrir el 75% de la seva capacitat.

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les seves zones comunes, sempre que no superin el 50% del seu aforament. Es podran fer activitats de turisme actiu i de naturalesa amb grups de fins a 30 persones. A més, es podran reobrir els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament màxim del 50%.

En matèria d’esports es permetran els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d’espectacles i activitats esportives.

En matèria laboral la preferència segueix sent el teletreball “sempre que sigui possible”. No obstant això, segons l’ordre del BOE, les empreses “podran elaborar protocols de reincorporació presencial a l’activitat laboral”, sempre d’acord amb la normativa laboral i de prevenció de riscos laborals que “hauran d’incloure recomanacions sobre l’ús d’equips de protecció adequats al nivell de risc, la descripció de les mesures de seguretat a aplicar, la regulació de la tornada al treball amb horari escalonat pel personal, sempre que això sigui possible, i la conciliació de la vida laboral i familiar”.