Girona batejarà tres espais públics atenent a demandes veïnals

El plenari haurà de ratificar els acords presos per la Comissió del Nomenclàtor

La Comissió del Nomenclàtor de Girona ha aprovat batejar tres espais públics de la ciutat com a parc de la Guingueta de Fontajau, plaça de Dolors Condom i la placeta de Jaume Curbet i Hereu. Es tracta de tres propostes que han sorgit d’entitats veïnals. Per una banda, hi ha el parc de la Guingueta de Fontajau, que és just on hi ha la guingueta del barri, al costat del camp de futbol de Sant Ponç.

Per altra banda, a l’Eixample hi haurà la plaça de Dolors Condom en la intersecció del carrer de Barcelona mb el carrer de la Creu. Per últim, la placeta de Jaume Curbet i Hereu serà el nom que tindrà l’espai que hi ha davant de la Policia Municipal de Girona. Les propostes acordades per la comissió s’hauran d’aprovar en el plenari municipal.

L’Associació de Veïns de Fontajau va proposar batejar el parc on hi ha la guingueta del barri amb aquest mateix nom. Es tracta d’un espai lúdic i esportiu que està a la cruïlla de l’avinguda de l’Amical Mathausen i el carrer Antoni Varés i Martinell i el camp de futbol de Sant Ponç.

Per altra banda, l’Associació de Veïns de l’Eixample ha proposat batejar el nom de la plaça que hi ha entre el carrer de Barcelona, el de la Creu i el de Francesc Ciurana. La Comissió de Nomenclàtor ha aprovat que porti el nom de Dolors Condom. Es tracta d’una catedràtica que va viure entre el 1926 i el 2016 i que va viure al barri de l’Eixample durant els darrers anys de la seva vida. La Junta d’Amics de la UNESCO, per la seva banda, va proposar aquest nom per rebatejar el carrer de Tomàs de Lorenzana. Tot i tenir-ho en compte, la Comissió ho ha rebutjat.

Per últim, en el mateix Eixample també hi haurà un nou espai. Es tracta de la placeta que hi ha just al davant de l’edifici de la Policia Municipal de Girona. La Comissió del Nomenclàtor ha acordat que es digui placeta de Jaume Curbet i Hereu a proposta de Joan Delort i altres personalitats, a més del grup municipal d’ERC. Jaume Curbet va viure entre el 1952 i el 2011 i va ser tinent d’alcalde de Governació i Règim Interior, amb les competències de seguretat, durant el primer mandat democràtic de l’Ajuntament de Girona després de la dictadura franquista.

Els tres espais tenen l’aval de la Comissió del Nomenclàtor, però ara caldrà que els regidors aprovin de forma definitiva aquests noms en el ple municipal.