La UdG i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni van crear, l’any 2014, la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni, amb la qual es pretenia dotar la universitat d’un centre de referència internacional d’àmbit acadèmic en la temàtica de la gastronomia, desenvolupant especialment el seu vincle amb la cultura i el turisme. Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, és el president d’honor de la càtedra, que està actualment dirigida per la doctora Dolors Vidal.
El principal objectiu de la càtedra és la promoció d’estudis que s’encavalquin sobre els tres eixos de la gastronomia, la cultura i el turisme, així com la difusió d’aquest coneixement, tant a un públic especialitzat com a la ciutadania en general.
Un objectiu que es complementa amb la voluntat de la universitat de “posicionar-se internacionalment” com un referent en aquest àmbit i enfortint els vincles amb estudis d’humanitats, turisme i tecnològics aplicats a l’alimentació.