Els punts de vacunació massius de Girona tancaran el 30 de setembre

A la Regió Sanitària de Girona s'han administrat 1,1 milions de vaccins, 300.000 al Palau Firal de Girona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Des que va començar la campanya de vacunació a la Regió Sanitària de Girona, a finals de desembre de l’any passat, s’han administrat 1.172.000 vaccins, 300.000 de les quals al Palau Firal de Girona. Tenint en compte que el 68,5% de la població vacunada ja té la pauta completa, a partir del 30 de setembre, la campanya enceta una nova etapa: el Firal i el del Molí de l’Anguila, a Figueres tancaran portes i l’activitat es concentrarà als centres d’atenció primària (CAP). Paral·lelament, el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents. Els punts de Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella, en canvi, es reorientaran.

En el cas de Girona ciutat, la ciutadania que s’hagi de vacunar de la primera dosis haurà de dirigir-se als seus respectius CAP. Per a l’administració de les segones dosis a les persones que hagin rebut la primera al Palau Firal de Girona, s’habilitarà un espai a l’edifici de la Generalitat, situat al servei mèdic, que estarà en funcionament a partir del 5 d’octubre i durant tres setmanes. Serà els dies 5, 7, 13, 14, 19 i 21 d’octubre en horari de tarda (de 16 hores a 19 hores) i en horari de matí (9 hores a 13 hores), els dies 8, 15 i 22.

En el cas de Figueres, el punt de vacunació del Molí de l’Anguila tancarà les seves portes el dia 30 de setembre i a partir del 4 d’octubre la vacunació es farà al CAP Josep Masdevall. En aquest cas, les persones que s’hagin posat la primera dosis al Molí de l’Anguila i que tinguin pendent la segona, aquesta s’administrarà també al mateix CAP Josep Masdevall.

El Palau Firal de Sant Antoni de Calonge, el Casal Marià d’Olot i la Sala Eudald Graells de Ripoll obriran de manera puntual per posar les segones dosis que quedin pendents i se citarà als ciutadans a través d’sms.

Per la seva banda, els punts de vacunació de Mas Enlaire de Blanes i de la fàbrica Llobet-Guri de Calella deixaran de ser punts de vacunació de caire més massius i es reconvertiran en punts de vacunació de la pròpia àrea bàsica de salut. Malgrat això, s’administraran les segones dosis que hagin quedat pendents de gent de fora de l’àrea bàsica de salut.

Segones dosis d’AstraZeneca

Pel que fa a les segones dosis d’AstraZeneca, es continuaran administrant al palau Firal fins al seu tancament. Concretament es vacunarà el divendres 24 a la tarda, de 15h a 19h i el dimarts 28 de les 9h a les 13h. A partir del tancament d’aquest punt de vacunació, les persones que requereixin la segona dosis d’aquest vaccí se l’hauran de posar al seu centre d’atenció primària.