Els ingressos per Covid-19 a les comarques gironines es mantenen estables

Hi ha vuit malalts en estat greu i 29 sanitaris afectats per la pandèmia

Imatge de llibreria d'un test de COVID. CEDIDA.
El nombre de pacients ingressats als hospitals de les comarques gironines per la covid-19 es manté estable després del cap de setmana. Segons les dades del Departament de Salut, aquest dilluns hi ha 86 malalts hospitalitzats, el mateix nombre de divendres. Les mateixes xifres indiquen que actualment hi ha vuit pacients en estat greu, també el mateix nombre que divendres. Hi ha hagut un descens, en canvi, del nombre de professionals sanitaris afectats. Aquest dilluns hi ha 29 treballadors afectats per la pandèmia, dos menys que divendres.

Durant la setmana passada es va registrar una tendència a la baixa en el nombre de pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de la regió sanitària de Girona. El dilluns 25 de maig hi havia 108 pacients hospitalitzats, i la xifra es va anar reduint diàriament fins al divendres 29, quan hi havia 86 persones ingressades per la covid-19.

Salut ja no informa sobre el nombre d’ingressos durant el cap de setmana. Segons les dades d’aquest dilluns, s’ha estabilitzat el nombre d’hospitalitzacions. Actualment hi ha ingressats 86 pacients, exactament la mateixa xifra que divendres.

Una xifra que s’allunya molt dels 654 ingressats que es van registrar el 5 d’abril, quan es va produir el pic d’hospitalitzacions a la regió sanitària Gironina des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa a pacients en estat greu, les mateixes dades indiquen que actualment n’hi ha vuit. També el mateix nombre que divendres passat. Fa una setmana, dilluns passat, hi havia dotze pacients de gravetat pel coronavirus.

Després del cap de setmana, s’ha reduït el nombre de sanitaris confirmats per coronavirus amb 29 professionals, dos menys que divendres. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d’abril, amb 548 professionals afectats.