Els hospitals comarcals gironins comencen a vacunar el personal sanitari privat

Els centres de Calella, Campdevànol, Figueres, Olot i Palamós comencen a administrar el vaccí al personal extern

Un professional rebent la vacuna al Trueta. CEDIDA

Els hospitals comarcals del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) de la Regió Sanitària de Girona han començat a vacunar els metges, infermeres i odontòlegs que exerceixen al sector privat, ja sigui en consultes privades com en centres mèdics. Els hospitals Josep Trueta de Girona i Sant Jaume de Calella van iniciar la vacunació de sanitaris de la xarxa d’hospitals privats la setmana passada i ara s’estendrà també a la resta de comarques de la Regió Sanitària de Girona, amb l’objectiu d’avançar en la campanya i contribuir a l’equitat territorial. En el cas del centre de referència de l’Alt Maresme, va començar amb un grup reduït de professionals externs i durant aquesta setmana el ritme s’intensificarà.

Pel que fa a la resta de centres, el de Campdevànol (Ripollès) s’hi ha afegit avui i ha administrat les primeres dosis a personal sanitari de consultes privades, i els hospitals de Figueres, Olot i Palamós (Baix Empordà) ho faran demà dimecres.

D’aquesta manera, els professionals poden desplaçar-se als centres de referència de les seves respectives comarques per rebre el vaccí en el dia i hora que els citin. L’organització s’ha fet conjuntament entre el Servei Català de la Salut (CatSalut), els col•legis professionals i els hospitals implicats i els professionals citats s’han d’identificar amb el DNI o la targeta sanitària. Aquesta setmana hi ha 915 dosis disponibles en el conjunt de la Regió Sanitària de Girona per avançar en la immunització dels sanitaris pendents de vacunar-se.

Paral·lelament, la vacunació segueix avançant per als professionals prioritzats en els quatre punts de vacunació habilitats a la Regió Sanitària de Girona: Girona (Campus de Salut de la UdG), Figueres (Teatre Jardí), Olot (Casal Marià) i Blanes (Mas Borinot).

En aquest cas, reben un SMS amb la citació que redirigeix a una pàgina web per reservar hora, dia i lloc per la vacunació. L’enviament s’està fent de manera gradual tenint en compte la disponibilitat de vacunes