fbpx

Els dos acusats d’assassinar la infermera de Girona s’enfronten a 31 anys de presó

Avatar photo

Els dos suposats autors materials del crim de la supervisora del servei de diàlisi de la Clínica Girona durant un assalt a casa seva el 25 de setembre del 2020 s’enfronten a 31 anys de presó cadascun. El fiscal els acusa d’assassinat agreujat, robatori amb violència i detenció il·legal. Després de dos mesos d’investigació, els Mossos van desplegar un operatiu el 30 de novembre que es va saldar amb la detenció de quatre sospitosos.

Hi havia, també, una companya de feina de la víctima i el seu marit que, segons la investigació, havien estat els “autors intel·lectuals” del robatori. El matrimoni afronta 10 anys i 10 mesos de presó cadascun per robatori i detenció il·legal. L’Audiència va concloure que no se’ls podia acusar d’assassinat.

L’escrit d’acusació del fiscal Víctor Pillado recull que, al llarg del mes d’agost del 2020, el matrimoni i un dels suposats autors materials van “decidir perpetrar un assalt violent” a casa de la infermera, que també tenia un despatx professional de podologia al número 23 de la carretera Barcelona de la ciutat.

Segons l’acusació, tenien “informació rellevant” que indicava que la víctima tenia “un cabal econòmic important” en caixes fortes a casa. La investigació apuntava que va ser la dona, que era companya de feina de la víctima, qui va aportar aquesta informació.

Tots tres van traçar el pla i van contactar amb una quarta persona, un home que tenia antecedents per un delicte de robatori violent. El fiscal exposa que tots els processats es van posar d’acord per cometre el robatori, “assumint” que haurien d’utilitzar “força física” per aconseguir els diners de les caixes fortes. Seguint aquest pla, el fiscal sosté que van aconseguir una targeta de telefonia i la van fer servir per concertar una cita mèdica amb la víctima fent servir una identitat falsa.

La porta d’entrada era que aquest fals pacient “venia recomanat” per la seva companya de feina i ara acusada: “Per tant, la víctima li obriria la porta sense temor i sense cap sospita”. La trobada la van fixar per a les 18.30 hores del 25 de setembre del 2020.

Els dies previs, relata l’escrit d’acusació, el matrimoni i un dels processats van fer “tasques de vigilància” al voltant de casa de la víctima. A més, el fiscal indica que sabien “perfectament” els horaris i costums de la víctima i comptaven amb informació “personal i íntima” que l’acusada havia assolit “amb la relació de confiança que mantenien des de feia anys i pel fet de treballar amb ella al centre de diàlisi de la Clínica Girona”.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes celebra avui dijous el ple municipal del mes de novembre

Notícia següent

Parets celebra una nova edició d’Artistes locals a les escoles’

Notícies relacionades