El nou institut de Caldes de Malavella a punt per començar al setembre

Avui s’ha mostrat l’estat de les obres i la planificació per arribar a obrir el proper setembre

D'esquerra a dreta, l'arquitecte, personal de l'Administració, l'alcalde Salvador Balliu, juntament amb més personal de l'Administració Local

Aquest matí s’ha fet una visita oficial al nou institut de Caldes de Malavella. Institut que encara està en fase de construcció; tot i que ja molt avançada. Des del departament tècnic i institucional se’ns informa que a partir d’aquest setembre, el nou institut estarà en marxa i preparat pel nou inici escolar.

 

En la visita ens han acompanyat l’alcalde, Salvador Balliu, l’arquitecte del projecte, el departament d’Ensenyament, personal de l’AMPA, l’equip directiu de l’institut… En la visita s’ha deixat clar que es vol crear un espai factible i harmoniós per tal que els nois i noies que hi estiguin estudiant, a l’igual que els seus professors, hi puguin gaudir d’una forma totalment beneficiosa.

L’arquitecte del projecte mostrant els plànols de l’institut

Aquest institut s’ha construït davant els barracons, que fins ara, hi ha per cobrir l’ensenyament secundari al municipi. La seva construcció ha costat uns 500.000 euros al municipi, tot i que l’import ha estat molt més elevat, 3.826.365,48 euros, IVA inclòs, però cobert per l’Administració General.

 

La infraestructura s’ha creat just al costat de l’escola d’educació primària La Benaula i s’ha creat una correlació entre ambdós edificis per tal de crear una unió més directe entre ambdós infants. Aquesta unió s’ha creat per si sorgeix algun tipus de necessitat especial: aules que falten… D’aquesta manera i sense sortir del recinte escolar es podria accedir a un dels espais de l’altre edifici, sempre i quan l’espai o la sala estigués disponible.

A finals de juliol s’estima que la inspecció tècnica estigui feta i que tots els requisits s’assoleixin amb èxit. Des d’Ensenyament ens confirmen que aquests són els passos i els tempos que es seguiran.

 

El nou institut constarà de diverses aules i d’espais molt lluminosos. La posició estratègica de cada sector i de les seves aules faran que el nou institut sigui un institut amb molt de color. La secretaria disposarà d’uns vidres des d’on es podrà veure l’entrada al recinte; això garantitzarà un control més exhaustiu i una lluminositat a l’hora de treballar. Quasi totes les aules i alguns dels passadissos consten de vidrieres molt amplies per tal de poder fer un espai on la llum artificial tingui un paper secundari.

També és important destacar que en alguna de les aules es trobarà instal·lat un sistema que assenyalarà els nivells de CO₂  permesos i si el sistema nota que s’està sobrepassant el nivell màxim permès, avisarà i s’engegarà de forma totalment automàtica per tal de fer una neteja i ventilar l’espai de possibles infeccions.

 

Per acabar,  la infraestructura contindrà un porxo, 3 sortides a l’exterior i al pati per tal d’afavorir diversos espais, tant per la sortida a l’esbarjo, com per practicar diverses activitats o fer un control més exhaustiu referent a la Covid-19. Per Ensenyament ha estat molt important la definició de diverses entrades per tal d’evitar aglomeracions i seguir amb el control d’entrada i sortida dels alumnes de forma pausada i correlativa.