El millor xuixo del 2020

A causa de la pandèmia, s'havia endarrerit l'entrega dels premis

Aquest any s’ha realitzat a Girona la segona edició del premi “El millor xuixo del món”, organitzat per l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Girona i l’Associació de Pastissers Artesans de la província de Girona, entre d’altres.

El concurs es va celebrar a finals de febrer d’aquest mateix any, amb una quarantena de fleques i pastisseries com a participants. El jurat estava format pel guanyador de l’edició anterior, Ricard Jambert, i membres del Gremi de Pastissers, professors de l’Escola de Pastisseria, i membres del Gremi de Flequers Artesans de Girona, que han valorat aspectes com la cruixentor i l’equilibri harmònic de sabors. El guanyador en va ser Jaume Junyent, al capdavant de la fleca Pa Artesà del Vallès, amb 40 anys de trajectòria a les seves esquenes.

Entrega del premi en metàl·lic i els 300 quilos de Farina de Tramuntana

Tot i que en aquell moment es va fer entrega del guardó, a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries, encara no s’havia pogut fer l’entrega del premi: un xec de 1.500 euros i 300 quilos de Farina de Tramuntana, una farina produïda amb varietats de blat antigues, al Empordà.

L’entrega del xec i els 300 quilos de farina es va fer ahir a la tarda davant la fleca de Santa Perpètua de la Mogoda, entrega feta per l’alcaldessa de Girona i altres personalitats polítiques i del gremi. Segons el propietaria de la fleca, Jaume Junyent, ha estat una gran satisfacció personal ser mereixedor d’aquest premi i veure com d’ençà del concurs moltes persones s’han acostat a provar els xuixos.