El millor xuixo del 2020

Avatar photo

A causa de la pandèmia, s'havia endarrerit l'entrega dels premis

Aquest any s’ha realitzat a Girona la segona edició del premi “El millor xuixo del món”, organitzat per l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Girona i l’Associació de Pastissers Artesans de la província de Girona, entre d’altres.

El concurs es va celebrar a finals de febrer d’aquest mateix any, amb una quarantena de fleques i pastisseries com a participants. El jurat estava format pel guanyador de l’edició anterior, Ricard Jambert, i membres del Gremi de Pastissers, professors de l’Escola de Pastisseria, i membres del Gremi de Flequers Artesans de Girona, que han valorat aspectes com la cruixentor i l’equilibri harmònic de sabors. El guanyador en va ser Jaume Junyent, al capdavant de la fleca Pa Artesà del Vallès, amb 40 anys de trajectòria a les seves esquenes.

Entrega del premi en metàl·lic i els 300 quilos de Farina de Tramuntana

Tot i que en aquell moment es va fer entrega del guardó, a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries, encara no s’havia pogut fer l’entrega del premi: un xec de 1.500 euros i 300 quilos de Farina de Tramuntana, una farina produïda amb varietats de blat antigues, al Empordà.

L’entrega del xec i els 300 quilos de farina es va fer ahir a la tarda davant la fleca de Santa Perpètua de la Mogoda, entrega feta per l’alcaldessa de Girona i altres personalitats polítiques i del gremi. Segons el propietaria de la fleca, Jaume Junyent, ha estat una gran satisfacció personal ser mereixedor d’aquest premi i veure com d’ençà del concurs moltes persones s’han acostat a provar els xuixos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern no descarta celebrar les eleccions catalanes en dos dies

Notícia següent

Sitges substitueix la cavalcada per una carpa on es podran visitar els Reis d’Orient

Notícies relacionades