Dos mossos rescaten una persona atrapada en l’incendi en un pàrquing de Girona

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra. EUROPA PRESS

Dos agents de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de Girona, en Pep i la Sílvia, s’han convertit en herois després de salvar-li la vida a un home d’edat avançada que havia quedat atrapat dins el seu cotxe en l’incendi a un aparcament del centre de la ciutat. Una actuació meritòria per la qual els seus superiors ja han tramitat una proposta de felicitació.

Segons explica el Diari de Girona, els fets van tenir lloc el matí del 9 d’abril quan aquesta patrulla d’agents de trànsit es dirigia a fer uns tràmits a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Girona. Quan circulaven per la carretera de Barcelona, van veure com un noi i una noia sortien corrents i nerviosos de l’interior d’un aparcament subterrani fent senyals i cridant als policies perquè s’aturessin.

Les dues persones van alertar els agents que s’havia produït un incendi a l’interior de l’aparcament i estava cremant un vehicle a la segona planta del soterrani. Els mossos van comprovar que ja començava a sortir fum per les reixes de ventilació, així que mentre la Sílvia es va posar a controlar els accessos, en Pep va baixar a la segona planta on s’estava produint l’incendi.

Els agents van assegurar la zona, van fer sortir tothom de l’aparcament, van desconnectar tota l’electricitat perquè l’incendi no anés a més i van activar les alarmes. El fum es va anar estenent ràpidament per les diferents plantes del pàrquing, però tot i això en Pep va voler fer una última comprovació abans que arribessin els Bombers, moment en què es va trobar un vehicle fent marxa enrere a velocitat reduïda.

En aquell moment, el mosso va començar a fer senyals i a cridar al conductor, que no reaccionava. Davant aquesta situació, malgrat que el fum ja era tan dens que no es podia veure res, va decidir anar cap a l’altra banda de l’aparcament on hi ha una altra sortida que dona al carrer Juli Garreta.

El vehicle s’havia aturat davant la barrera de sortida, que no funcionava pel tall de l’electricitat. L’agent de Trànsit va anar cap al cotxe i va veure que el conductor era un home d’uns 90 anys que s’havia quedat bloquejat i no reaccionava a res del que li deia. Veient que no li feia cas quan li demanava que retires el cotxe que bloquejava el pas dels Bombers, va obrir la porta, va agafar el conductor i el va treure al carrer. Posteriorment, va retirar el vehicle perquè poguessin treballar els Bombers.

Un cop ja estaven tots fora i havien assegurat les entrades i sortides, un home va aparèixer dient que la seva dona i la seva filla estaven a la tercera planta de l’aparcament, però en el temps que tardaven a reaccionar les dues noies van sortir pel lateral. Finalment, els Bombers van apagar el foc i tot va quedar en un ensurt.