Disminueixen les persones ingressades per coronavirus a Girona

Hi ha sis pacients en estat greu i 15 sanitaris contagiats

Trenta-set persones continuen ingressades per covid-19 als hospitals de les comarques gironines aquest dilluns. Són sis menys que divendres, el darrer dia que Salut va actualitzar les dades perquè ha deixat de donar les xifres durant els caps de setmana. A partir d’ara, amb l’entrada a fase 3, el Departament informarà de la situació als hospitals de la demarcació dilluns i dijous. Dels 37 hospitalitzats, hi ha sis pacients que estan en estat greu, un més que divendres. Segones les mateixes dades, hi ha 15 sanitaris contagiats, nou menys que a finals de la setmana passada. La demarcació continua per sota dels 50 ingressats des de dilluns passat.
La regió sanitària de Girona s’ha mantingut des de dilluns passat per sota dels 50 ingressos per covid-19. Dimarts es va registrar un repunt lleu d’hospitalitzacions per primer cop en les darreres dues setmanes, passant de 45 hospitalitzats a 47, dos més. Dimecres i dijous la tendència va tornar a ser a la baixa fins als 41 pacients. Divendres la setmana es va tancar amb un nou increment, arribant als 43.

Segons les dades del Departament de Salut, aquest dilluns hi ha 37 persones ingressades, sis menys que divendres. La xifra actual de 43 ingressats s’allunya molt dels 654 hospitalitzats que es van registrar el 5 d’abril, quan es va produir el pic d’ingressos a la regió sanitària de Girona des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa a pacients en estat greu, actualment n’hi ha cinc, un més que divendres.

En relació als professionals contagiats són 15, nou menys que divendres.

Salut informa que amb l’entrada de la regió sanitària a la fase 3 actualitzaran les dades els dilluns i els dijous.