Detenen dos lladres d’una banda que va assaltar tres supermercats i una farmàcia de Girona

A un dels detinguts se'l relaciona amb tres robatoris més i un encastament en un estanc de Fornells de la Selva

Els Mossos han detingut dos integrants d’una banda de lladres que es dedicava a assaltar comerços de Girona a punta de navalla. Entre mitjans de juliol i principis de setembre el grup va cometre cinc robatoris: tres a supermercats, un en una farmàcia i un altre en unes instal·lacions esportives. La banda solia actuar al barri de Sant Narcís, i sempre a la tarda o al capvespre. Entraven als comerços amb la cara tapada, amenaçaven els treballadors amb navalles –en una ocasió, fins i tot amb una pistola- i s’enduien els diners de la caixa. Els dos detinguts, que tenen 18 i 21 anys, han quedat en llibertat després de passar davant del jutge. A un d’ells se’l relaciona amb tres robatoris més i un encastament a un estanc de Fornells de la Selva.

Segons informen els Mossos, els cinc assalts comesos per la banda de lladres van tenir lloc entre el 15 de juliol i el 7 de setembre. En concret, els lladres van entrar en tres supermercats, una farmàcia i unes instal·lacions esportives.

La banda, formada per entre tres i quatre lladres, solia actuar al barri de Sant Narcís de Girona. De fet, tres dels assalts van tenir lloc a l’avinguda de Sant Narcís i un quart, al carrer Empúries. L’últim va passar al carrer Major de Salt (Gironès).

Els lladres sempre actuaven entre la tarda i el capvespre. S’anaven repartint els diferents rols i mentre uns s’encarregaven de fer vigilància, els altres cometien el robatori. Entraven als establiments amb la cara tapada, amenaçaven el personal amb navalles i els exigien els diners de la caixa. En una ocasió, fins i tot, van arribar a esgrimir una arma de foc.

Tot i que al centre esportiu la banda no va aconseguir cap botí, entre els supermercats i l’estanc els lladres van poder endur-se 3.286 euros. En el cas de les instal·lacions esportives, la banda va abordar el responsable que s’encarregava de tancar el centre i el va obligar a tornar a entrar per donar-los els diners. Però en aquell moment es va activar l’alarma i els lladres van optar per fugir.

Finalment, la setmana passada, entre dijous i divendres, els Mossos van aconseguir detenir dos dels integrants de la banda. Es tracta de dos joves de 18 i 21 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona. Al primer se’l relaciona amb quatre dels robatoris amb violència i intimidació; i al segon, amb tres.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten més detencions. Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts han quedat en llibertat provisional.

Encastament a l’estanc

A més dels assalts que va cometre amb la banda, al lladre de 21 anys els Mossos també l’acusen de quatre robatoris més i un furt d’ús de vehicle. Entre juny i agost, aquest lladre va cometre tres robatoris a botigues de Girona, i un quart en un estanc de Fornells de la Selva. En total, va aconseguir un botí de 2.300 euros.

De tots els robatoris, el més sonat va ser el de l’estanc. Va passar el 17 de juliol. El lladre, que va actuar de matinada, va encastar un cotxe que havia robat a Bordils (Gironès) contra la porta de l’estanc, situat a la plaça Catalunya de Fornells. Després de trencar la porta metàl·lica i el vidre, va sostreure tabac.