Destrosses en mobiliari i saquejos en comerços a Girona en la protesta per Hasel

Les protestes de la nit d’aquest dimecres a Girona per l’empresonament del raper Pablo Hasel han registrat destrosses del mobiliari urbà, saquejos en establiments comercials del centre de la ciutat i crema de vehicles i contenidors, segons expliquen els Mossos d’Esquadra.

En diversos tuits, el cos policial ha detallat que grups violents han destrossat el mobiliari urbà i han cremat papereres a la plaça Mercadal de Girona.

Els Mossos també informen de barricades en carrers adjacents i que s’han desmuntat bastides; també, s’han produït llançaments d’ampolles i de petards a la zona de la Subdelegació del Govern central.

Tot això s’ha produït després que la policia entrés a la plaça Primer d’Octubre de Girona –on s’estava duent a terme la manifestació– per dissoldre als participants, i aquests s’han disseminat pels diferents carrers de la ciutat.

Els manifestants i la policia han arribat fins al Pont de Pedra, situant-se a un costat els agents i a l’altre els concentrats, i s’anaven llançant coses mútuament.