Desarticulen un grup que presumptament va estafar més de 300.000 euros a Girona

El grup criminal està format per 14 persones i hauria defraudat a 103 afectats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut 14 persones en tres entrades de domicilis en Platja d’Aro i Calonge (Girona) per presumptament formar part d’un grup criminal que hauria estafat més de 300.000 euros a 103 afectats i altres 32.968 euros a la Seguretat Social.

En un comunicat aquest dilluns, el cos policial ha detallat que els arrestats presumptament registraven entitats financeres a nom de les seves víctimes per realitzar compres en línia.

El grup criminal suposadament havia creat una empresa fictícia amb la qual demanava les dades financeres de les seves potencials víctimes –fent-los passar per falsos afiliats o clients d’aquesta companyia–, i amb aquesta informació determinaven la seva solvència per a operacions de crèdit o préstecs.

ROBATORI DE DADES

La identitat de les seves futures víctimes l’obtenien en un primer pas mitjançant un dels membres del grup que treballava en un control d’accessos i fotografiava els seus DNI, o bé per via d’un altre membre que instal·lava alarmes.

Els productes, que compraven en una empresa de tecnologia en línia, es lliuraven mitjançant missatgeria, utilitzant una adreça i un telèfon que eren desconeguts pels falsos treballadors les identitats dels quals s’utilitzaven per a les operacions.

DENÚNCIA ANÒNIMA

La investigació que ha culminat amb les detencions va començar després d’una denúncia en el Servei de Prevenció dels Delictes Econòmics de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

La Policia Nacional va comprovar que la majoria de les persones presumptament estafades no tenien coneixement d’aquesta situació.