Demanen ajuda per identificar un individu que maltractava un gos al Barri Vell de Girona

En un vídeo difós per xarxes es veu com l'home el colpeja repetidament amb una corretja

Imatge del maltractament a un gos a Girona aquest dilluns. CEDIDA

La Policia Municipal de Girona ha demanat ajuda per localitzar un individu que va maltractar un gos en ple Barri Vell. Els fets van tenir lloc el dilluns a la nit al carrer Ballesteries, a la intersecció coneguda com ‘Els Quatre Cantons’. A les imatges, gravades per una veïna i difoses per xarxes socials, es pot veure com l’home crida el seu gos perquè s’acosti. “Ice, vine aquí”, li diu. El vídeo dura escassament mig minut, però quan l’animal s’apropa, l’individu el subjecta i li dona fins a tres cops amb un corretja, mentre el gos –de raça nòrdica- intenta fugir i xiscla de dolor. Després, l’home i el gos desapareixen de càmera pel carrer Bonaventura Carreras i Peralta.

“El maltractament animal és un delicte. Demanem la col·laboració ciutadana per identificar aquesta persona. Si disposa d’informació truqui al 092”, diu la Policia Municipal en una piulada al Twitter, on adjunta el vídeo del maltractament.

A finals de gener, les xarxes socials també es van fer ressò d’un altre cas de maltractament. Va passar a Olot. Al vídeo, que també van difondre diverses organitzacions animalistes, s’hi veia un veí del barri de Sant Roc maltractant la seva gossa al pati. L’home treia l’animal d’una caseta, el llançava per l’aire i li ventava cops de peu.

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació contra el propietari i van endur-se la gossa (un samoyedo de nom ‘Laska’) a una protectora. L’associació LexÀnima ja va denunciar el maltractament a la policia.