Demanen 9 anys de presó per a dos detinguts a Girona pels disturbis post-sentència

El grup de suport als joves sosté que han "sobredimensionat" els fets per demanar penes "elevadíssimes i injustificades"

Pla obert d'un agent de la Policia Nacional llançant una pilota de goma per dissuadir els manifestants a la zona de Pedret el 17 d'octubre de 2019. ACN

La fiscalia demana 9 anys de presó i multes de 7.200 euros per a dos detinguts a Girona pels disturbis durant les protestes contra la sentència de l’1-O. La Generalitat, que fa d’acusació, sol·licita 3 anys i mig. Els acusen de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat, danys i lesions lleus. Segons els escrits d’acusació, els joves van participar en les protestes de la matinada del 17 d’octubre del 2019 prop de la plaça Sant Pere i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos.

L’acusació pública sol·licita l’expulsió dels dos joves un cop complertes dues terceres parts de la pena. El grup de suport als encausats sosté que els acusacions han “sobredimensionat” els fets per demanar penes “elevadíssimes i injustificades”.