La inclusió social marca la Setmana Santa d’enguany a Girona

La processó del Sant Enterrament serà l'acte central de les activitats

0
844

La regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; la presidenta de la Junta de Confraries de Setmana Santa, Rosa Domingo; el cap de la comissió de la processó, Joan Pujol; i el representant de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Cassan, van presentar ahir al matí les activitats de la Setmana Santa d’enguany a la ciutat.

Els actes començaran el 6 d’abril amb la lectura del pregó inaugural, que anirà a càrrec de la directora de Càritas Diocesana de Girona, Maria Dolors Puigdevall, i tindran com a acte central la processó del Sant Enterrament. La sortida es farà des de la Catedral el divendres 14 d’abril a les 21 h i acabarà al mateix punt a les 23 h, aproximadament. Tal com ja va succeir l’any passat, la processó desfilarà per la plaça de Sant Feliu, el carrer de les Ballesteries, el de l’Argenteria, la rambla de la Llibertat, el pont de Pedra, el carrer Nou, l’avinguda de Sant Francesc i la plaça de Catalunya, i tornarà pel carrer de l’Albereda, el dels Ciutadans, el de la Cort Reial, el de les Ballesteries, la plaça de Sant Feliu i la Catedral.

Com a novetats, destaquen la incorporació a la processó de la coral de Verges i d’un grup de timbalers, que ajudaran a ambientar l’acte, i de dues tarimes d’observació habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. Un d’aquests punts estarà situat a la pujada de Sant Feliu i l’altre s’ubicarà a l’entrada de l’Ajuntament.

Precisament la inclusió és un dels valors que marcaran l’edició d’enguany. “Les activitats de Setmana Santa són una comunió entre el vessant tradicional i religiós de la història i han de demostrar la cultura oberta i de respecte que caracteritza Girona”, ha destacat la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

La Setmana Santa comptarà amb diverses activitats complementàries en què la música tindrà un paper destacat. Els dies 8 i 9 d’abril, a les 18 h, se celebrarà el concert de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, respectivament. I el dissabte 15 la banda de música “La Lira”, de Vilafamés, organitzarà una cercavila popular que començarà a la plaça de Pompeu Fabra a les 11 h i que acabarà una hora més tard a la plaça de la Independència. Al conjunt d’actes programats cal incloure-hi la mostra Exposanta 2017, que del 9 al 13 d’abril es podrà visitar a l’església de la Mare de Déu dels Dolors, i l’exposició de l’església de Sant Lluc, que s’allargarà fins al 14 d’abril al Castrum dels Manaies.

FER UN COMENTARI