Una companyia de circ de Corea del Nord i una de la Xina, principals guardonades al Festival de Circ de Girona

El certamen bat rècord d'ocupació amb 30.608 espectadors i un 100% d'ocupació

El número d’icaris de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina i dos números del National Circus of Pyongyang (el de balança russa amb barra fixa i bàscula i el de funambulisme a gran alçada) han rebut els elefants d’or a la 7a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Els organitzadors han destacat que en aquesta edició han aconseguit una ocupació del 100% -30.608 butaques ocupades-, el festival ha consolidat “la seva primera edició a Girona amb un èxit sense precedents a nivell de públic. Un esdeveniment que només amb set anys s’ha posicionat al costat del gran Festival de Montecarlo, i que avui ja és una referència per artistes, directors i professionals del circ a nivell internacional”. Les 10 funcions de públic general han exhaurit, per primera vegada, totes les entrades, penjant cada dia el cartell de ‘sold out’.
El número d’icaris de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina. Foto: ACN.
El Festival ha afrontat aquesta la nit el seu major repte, l’Espectacle d’Or, o altrament conegut com la Gala dels Premis. Les millors companyies de l’espectacle Blau i Vermell, després de ser valorades pel Jurat internacional, han competit a la Gala d’Or per aconseguir algun dels guardons oficials, els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze.

Així si els dos números del National Circus of Pyongyang i un de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina han rebut l’elefant d’or, Kuk Ryong Hang de RPD de Corea i el seu número d’equilibris, les escales aèries de la Troupe Shatirov de Rússia i l’espectacle de Rússia i Moldàvia Our Story, de màstil xinès, són les atraccions guardonades amb l’elefant de plata, seguides dels elefants de bronze que s’emporten els malabars del rus Dimitry Dubinin, les cintes aèries del duo A&J, del Regne Unit i Ucraïna, i el número de teles aèries Phonenix, de l’australià Jack Dawson.

Quinze atraccions seleccionades per la Gala d’Or, han optat als premis que ha atorgat directament el jurat internacional del festival. Audrey & Thomas (França i EUA) i el seu número de trapezi fix han recollit el Premi de la Imatge i Kuk Ryong Han de RPD de Corea el Premi de la Crítica pel seu número d’equilibris.

Premi del Públic
Respecte el Premi del Públic, un guardó atorgat per tots els espectadors que durant aquests 4 dies han passat per les sessions programades de les semifinals, l’ha obtingut el número de balança russa amb barra fixa i bàscula del National Circus of Pyongyang.