Catalunya aplicarà noves restriccions a Girona i Salt per reduir contagis

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa ACN

El Procicat ha aprovat aquest dilluns una sèrie de mesures especials per a les ciutats de Girona i Salt (Girona) per reduir l’augment de contagis, que passen per limitar l’aforament de la restauració al 50% i demanar a la ciutadania que redueixi al màxim l’activitat social.

Les mesures, que entraran en vigor una vegada es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) –està previst que sigui el dimecres–, s’allargaran durant els propers 15 dies, ha informat la Conselleria de Salut aquest dilluns en un comunicat.

Les mesures sol·liciten a la ciutadania que “es quedi a casa tant com pugui” i redueixi al màxim l’activitat social, i que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.

També estableixen que els actes religiosos com a noces, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres es limiti l’assistència al 33% de l’aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de fer en taula, es redueix l’aforament, tant en interior com en exterior, al 50%, i l’horari de tancament se situa en la una de la matinada com a màxim.

L’activitat comercial ha d’evitar qualsevol aglomeració, tant en espais tancats com a l’aire lliure, i la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres.

Es permeten les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables com a l’aire lliure, sempre que l’aforament no superi el 50%, i el de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en el Procicat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el de Salt, Jordi Viñas, per anunciar aquesta situació i per treballar coordinadament per reduir els contagis.