256 establiments gironins ofereixen els seus productes i serveis a través de la plataforma «A casa en un clic»

Avatar photo

Des del passat mes de juny, s’han creat 25 plataformes locals gestionades per diversos ens de les comarques gironines amb l’objectiu d’incentivar el consum de proximitat i afrontar així els efectes produïts per la COVID-19

Vuit mesos desprès d’activar-se, la plataforma de comerç electrònic que la Diputació de Girona ha posat a disposició de tots els municipis de les comarques gironines, «A casa en un clic», ja compta amb 25 plataformes locals, 256 comerços i petits productors i 132 usuaris registrats.

La voluntat del Servei de Desenvolupament Econòmic Local quan va iniciar aquest servei, el passat mes de juny, era dinamitzar el teixit econòmic de la demarcació, incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç local, molt afectat per la pandèmia de la COVID-19.

Al llarg d’aquests mesos la plataforma ha anat evolucionant i s’ha anat adaptant a les demandes de les entitats locals que hi són presents. Una de les millores ha estat, per exemple, la inserció d’una cerca per producte, que ha facilitat la compra de l’usuari final. Es tracta d’una eina intuïtiva, amb una gran flexibilitat de continguts i senzilla a l’hora de ser gestionada. Aquesta ductilitat ha permès iniciatives com les de l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, que a través dels comerços presents en la plataforma han participat al «Fora-stock», l’alternativa d’enguany al ja tradicional «Firestoc», la fira de rebaixes de Banyoles.

25 plataformes d’arreu del territori gironí

De les 25 plataformes locals de comerç creades, 24 les gestionen ajuntaments del territori: el 29,1 %, de l’Alt Empordà; el 16,6 %, del Baix Empordà; el 16,6 %, de La Selva; el 12,5 %, del Gironès, i el 25,5 % de la resta del territori gironí, llevat de la Cerdanya. Aquesta comarca ha estat l’única que ha creat una plataforma unificada per a tots els seus municipis.

Així mateix, també cal destacar que el 62,5 % dels municipis que s’han animat a formar part d’aquesta plataforma de comerç electrònic tenen menys de 10.000 habitants. Tot i això, tres capitals de comarca hi són presents: Banyoles, Figueres i Ripoll. Les tres plataformes amb més nombre de comerços són les dels ajuntaments de Banyoles (amb 60), Roses (amb 49) i la de la comarca de la Cerdanya (amb 30).

Mitjançant la plataforma de comerç electrònic la ciutadania pot accedir a una de tipologia molt variada d’establiments. Hi predominen els de l’àmbit de l’alimentació, la restauració i les botigues de tèxtil i de calçat. Tanmateix, també s’hi poden adquirir productes i serveis tan dispars com classes de ioga, sessions d’esports nàutics o electrodomèstics.

Una plataforma oberta a tot el territori gironí

«A casa en un clic» és un servei gratuït de la Diputació de Girona per a tots els ajuntaments de les comarques gironines que en vulguin fer ús. Aquesta eina en línia va néixer amb la finalitat que els comerciants i els petits productors tinguessin un espai que els dones visibilitat on poder oferir els seus productes i serveis, i que arribés amb facilitat als consumidors locals.

La Diputació de Girona també dona suport a les entitats locals en la posada en funcionament i l’ús de la plataforma. Tanmateix, cada municipi ha de gestionar el seu espai: continguts, registre d’altes i baixes d’establiments, etc.

Els ajuntaments que vulguin disposar de la plataforma de comerç local s’han de posar en contacte amb el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local ([email protected]), o han de tramitar directament la sol·licitud per via telemàtica a través de l’enllaç: https://seu.ddgi.cat/web/servei/5695/plataforma-de-comerc-local

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Investiguen un atac informàtic a l’Ajuntament de Sitges

Notícia següent

El Parlament de Catalunya tindrà 75 diputats nous aquesta legislatura

Notícies relacionades