‘Girona, Temps de Flors’ recupera el format habitual

Del 7 al 15 de maig, es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

“Girona, Temps de Flors” recupera l’essència de la mostra floral en aquesta 67a edició, amb la connexió amb la natura com a font d’inspiració de gran part dels projectes i amb la mirada posada en un futur amb esperança i optimisme, amb ganes de deixar enrere dos anys marcats per la pandèmia de COVID-19. Del 7 al 15 de maig, es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts.

Després de l’edició especial “A cel obert” de l’any passat, enguany es podran tornar a visitar espais interiors, com el claustre i els soterranis de la Catedral o els Banys Àrabs, i alguns patis, com el de la Casa Sambola. Es mantindran, a més, les quatre rutes repartides pels 12 barris de la ciutat que tenen projecte floral (Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Mercadal, Montilivi, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel) i que proposen un recorregut a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presentat aquest matí els detalls de l’edició d’enguany al costat de la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes.

“La ciutat torna a ser viva i enfoquem aquesta edició de ‘Girona, Temps de Flors’ amb il·lusió i amb optimisme de cara a la dinamització econòmica de la ciutat. Aquest esdeveniment no és només una proposta de gaudi, participativa i cultural, sinó també un moment clau per tots els sectors econòmics de Girona. Serà una edició extraordinària, que farà gaudir tant visitants com veïns i veïnes”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui també ha fet un agraïment a les persones que cada any col·laboren desinteressadament en la mostra: “Girona la fem entre tots i totes, i Temps de Flors és un exemple d’una activitat que no seria possible sense la força de la gent. Hi participen més de mil persones voluntàries, un fet inaudit i molt important, ja que enlloc més un 1 % de la població s’implica d’aquesta manera en una activitat de la ciutat”, ha dit Madrenas.

Per la seva banda, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha explicat que “al voltant d’aquest festival floral s’ha bastit un projecte cultural que va molt més enllà de les flors i està obert a tots els públics. Això comporta més visibilitat al nostre territori, a la nostra ciutat. Des de la Diputació de Girona apostem per generar sinergies entre les diferents institucions perquè aquesta col·laboració permet sumar i dona bons resultats. És així com projectes com ‘Girona, Temps de Flors’ tiren endavant any rere any”.

Aquest 2022 es mantindrà el tancament perimetral del Barri Vell per motius de seguretat. Hi haurà cinc punts d’entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, passeig Arqueològic i plaça de Sant Domènec) i cinc punts de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, passeig Arqueològic i plaça de Sant Domènec). Els horaris d’obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 7 i 14 de maig i el dimecres 11 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h. A més, també es recuperen els dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Respecte les mesures de seguretat i protecció de la salut, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha explicat que “enguany Girona es tornarà a omplir de flors donant continuïtat a l’edició 2019, amb projectes fets de forma desinteressada i gran qualitat. Tot i així, caldrà mantenir la precaució davant la COVID-19, per això es mantindran els circuïts d’entrada i sortida i es recomanarà l’ús de mascaretes en punts puntuals o moments de grans aglomeracions”.

Tal com és habitual en els darrers anys, aquest 2022 es farà una nova edició del Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, que compta enguany amb la participació de 37 establiments, i es comptarà de nou amb la implicació del sector de la hostaleria i la restauració de la ciutat, amb diverses promocions i menús especials del 7 al 15 de maig.

Una de les novetats d’aquesta edició és que, a banda del cartell guanyador de la 67a edició, obra de Chloe Sierra, també es podran veure la resta de cartells finalistes en un exposició que es podrà visitar durant els dies de “Girona, Temps de Flors” al Centre Cívic Sant Narcís, el Centre Cívic Santa Eugènia, el Centre Cívic Pla de Palau, el Centre Cívic Pont Major, el Centre Cívic Ter i l’Espai Cívic Mercadal.

“Girona, Temps de Flors” s’organitza amb la participació de la societat gironina. El treball col·laboratiu i l’esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les tres associacions que l’organitzen des dels seus inicis (Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona) i el suport de l’Ajuntament.