Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Girona també prohibirà els patinets elèctrics al transport públic

Avatar photo

L'objectiu és evitar els possibles perills que aquests aparells poden suposar per als usuaris a conseqüència d'explosions, incendis, o altres accidents

Girona prohibirà de forma temporal l’accés de patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal elèctrics als serveis regulars de transport públic per carretera a partir d’aquest dimecres 1 de febrer. L’objectiu de la mesura és evitar els possibles perills que aquests aparells poden suposar per als usuaris a conseqüència d’explosions, incendis, o altres accidents provocats pels vehicles.

 

Com ja han fet Barcelona, Lleida o Tarragona, Transports Municipals del Gironès (TMG) ha adoptat la decisió seguint la proposta aprovada pel Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Barcelona, després que l’explosió i incendi d’un patinet elèctric a l’interior d’un tren dels Ferrocarrils provoqués diversos ferits.

 

De moment, la prohibició s’ha establert per un termini de 6 mesos, fins a l’agost, a l’espera que es redacti una proposta de regulació sobre la matèria. Fins llavors, entrar patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal elèctrics als autobusos urbans i interurbans de l’Àrea de Girona quedarà prohibit tant a l’interior dels vehicles destinats als viatgers com a l’espai de bodega.

 

A més, tal com succeeix a l’Àrea de Barcelona i a la resta d’ATM, s’ha prohibit l’accés dels patinets elèctrics i dels vehicles de mobilitat personal també a les instal·lacions de transport públic, parades, andanes i vestíbuls, incloent-hi tots els espais dins de la zona de barreres tarifàries.

 

Des de Girona recorden que el reglament de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació dels serveis de transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, aprovat pel Decret 319/1990, de 21 de desembre, preveu que els usuaris dels serveis de transport públic per carretera no puguin accedir als serveis quan transportin objectes que, pel seu volum, composició o altres causes, impliquin perill o incomoditat per als altres viatgers o per al vehicle.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × two =

Notícia anterior

‘La Juventud’ de Paolo Sorrentino també es projectarà a Vilafranca

Notícia següent

Troben un home i una dona morts a trets dins de casa seva

Notícies relacionades