Girona organitza tallers per a la dinamització dels espais d’esbarjo de gossos

L’objectiu de les sessions, que són gratuïtes, és fomentar un ús adequat d’aquests indrets

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Girona ha organitzat un programa anual de tallers per a la dinamització dels cinc espais d’esbarjo de gossos que hi ha a la ciutat. Les sessions són obertes i gratuïtes a tota la ciutadania, i tenen per objectiu fomentar un ús adequat d’aquests indrets perquè tant els gossos com els amos en puguin gaudir al màxim.

Els tallers van a càrrec de Teràpies canines, i cada sessió se centra en una temàtica diferent: habilitats bàsiques canines, educació de cadells, iniciació al passeig, modificació de conductes de gossos reactius i funcionament i beneficis dels jocs canins. També es treballarà la convivència a l’espai públic amb pautes per a la interacció, la seguretat i els estímuls, entre altres. Els tallers tenen lloc un dissabte al matí de cada mes i en els diferents espais de la ciutat.

El programa va arrencar el passat 18 de desembre a les 12 h, al tancat de la Devesa. Les persones assistents van aprendre i practicar amb els seus gossos les ordres bàsiques (seu, terra, quiet, vine…). La iniciativa va tenir una bona acollida per part de la ciutadania, ja que hi van participar unes 25 persones amb els seus gossos.

La següent sessió tindrà lloc el 15 de gener, a les 12 h, al tancat d’esbarjo de gossos del parc del Migdia i també girarà al voltant de l’aprenentatge de les ordres bàsiques. El taller està destinat a persones que recentment han incorporat un gos a la família per primera vegada, tot i que hi pot participar tothom.