Girona obre el termini per presentar propostes artístiques per actuar a l’A Prop 2024

Fins al 22 d’octubre, els creadors i creadores poden presentar els seus projectes en els àmbits de música, arts escèniques, arts visuals, pluridisciplinaris i multimèdia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina de Foment de les Arts, ha obert el termini per presentar les propostes artístiques per actuar al cicle A Prop 2024, que tindrà lloc entre els mesos d’abril i juny de l’any vinent. Les propostes es poden presentar mitjançant un formulari en línia fins al dia 22 d’octubre.

“És un plaer poder engegar una nova edició del cicle A Prop, una proposta que reuneix molts dels valors de la cultura que volem. Amb aquest cicle apostem per la creació del territori, apropem la cultura als barris de la ciutat i fomentem una programació de qualitat els 365 dies de l’any”, ha assenyalat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats.

El cicle A prop és una programació cultural de petit format que porta als barris de la ciutat de Girona propostes artístiques de creadores i creadors emergents de les comarques gironines, per oferir-los un aparador per a les seves creacions en els àmbits de música, arts escèniques, arts visuals, pluridisciplinaris i multimèdia. La programació es porta a terme en diversos espais de proximitat de la ciutat de Girona, com centres cívics, biblioteques municipals i espais joves de la ciutat.

Les propostes que es rebin seran avaluades per una comissió, que en farà una selecció tenint en compte criteris artístics (qualitat, originalitat, autoria pròpia, caràcter emergent de la proposta…), adequació tècnica als equipaments i característiques dels espais on es mostraran.

L’A prop 2023 va programar 23 propostes, en 12 equipaments de 7 barris diferents de Girona, a les quals van assistir 1.865 persones.

El Cicle A Prop es va iniciar el 2020 com una proposta sorgida del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial”. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.