Girona incrementa els escúters elèctrics destinats al motosharing

El servei sharing de Silence permet desplaçar-se de forma sostenible per la ciutat.

Girona incrementa el seu parc de motocicletes elèctriques Silence destinat a motosharing. Nou mesos després de la seva posada en marxa, s’ha decidit incrementar fins a 50 el nombre d’escúters elèctrics de l’empresa catalana.

Girona va iniciar l’octubre de 2021 aquest sistema de lloguer de motocicletes, totes de la marca Silence, com ja tenen grans capitals  europees com Barcelona, París o Roma. Aquest servei permet als usuaris desplaçar-se de forma sostenible per la ciutat, localitzant, reservant i pagant des del telèfon mòbil.

A l’acte d’ampliació del servei, l’alcaldessa Marta Madrenas va assegurar: Des de l’Ajuntament de Girona de seguida vam donar suport a la iniciativa de Silence en el projecte de portar el sistema de compartir moto a la ciutat, una prova pilot pel fet de tractar-se d’una ciutat mitjana. Ens agrada que les empreses vulguin experimentar a Girona, perquè això vol dir que veuen possibilitats de desenvolupament a la ciutat. I que la iniciativa hagi sigut un èxit i ara s’ampliï amb més motos és una satisfacció perquè vol dir que compartim, també la ciutadania, la voluntat d’una mobilitat més sostenible a Girona”.

Com ja va fer a la inauguració del servei, l’alcaldessa no va dubtar a pujar a la moto i fer una volta per la ciutat. Al mateix acte hi va assistir tot l’equip de Silence Girona, liderat per Robert Espígol, que va manifestar: “Quan les coses creixen és perquè funcionen. Aquest servei connecta molt i molt bé amb la manera de ser de la ciutat de Girona. Encara estem descobrint tot el seu potencial, però penseu que es pot creuar d’una manera ràpida i segura la ciutat per poc menys de dos euros. Ara, amb el preu de la benzina com està, és més que mai una alternativa de mobilitat sostenible”.

D’altra banda, la companyia catalana està desenvolupant aquest projecte a tot l’Estat, aprofitant l’èxit obtingut a Girona.

Com funciona el sharing de Silence?

El sistema és gairebé idèntic al de la ciutat de Barcelona, donat que el soci de referència de Silence és el Grup Acciona. Els clients que desitgin fer us del servei, només han de descarregar l’APP Silence Connected al seu smartphone (disponible a Google Play i Apple Store). Llavors, s’han de registrar per efectuar, entre d’altres, la validació del carnet de conduir. Aquestes motos es poden portar amb el carnet de moto (qualsevol categoria, menys ciclomotor) i amb el permís B (cotxe), si l’usuari té més de 3 anys d’antiguitat en el permís de conducció.

Una vegada validat el carnet de conduir per Silence –el procés només es fa la primera vegada–, el client ja queda registrat i pot reservar la moto que tingui més a la vora. A la pantalla del seu mòbil li apareixen les motos del voltant i l’estat de càrrega de la seva bateria. Feta la prereserva, la moto queda bloquejada, de manera que ja no la pot agafar ningú més. I quan l’usuari arriba, només ha d’obrir el cofre on hi ha dipositats dos cascs de mides diferents. L’obertura del cofre i la posada en marxa de la moto es fan des de la mateixa APP, que fa la funció de clau durant tota l’operació.

Quan el client acaba el seu recorregut, només ha de tornar a l’aplicació, deixar els cascs i finalitzar el viatge. A l’APP hi apareixerà el preu del servei. Fàcil, ràpid i senzill.

On puc fer servir el servei de Sharing de Silence?

En obrir l’APP, hi apareix un plànol amb la zona on els clients es poden moure. Les motos només es trobaran a la zona disponible, i s’han d’aparcar obligatòriament dins d’aquesta àrea (Geofence). Fora d’aquest espai, per exemple a una altra població, el sistema no deixarà finalitzar el viatge.