Girona destina 170.000€ per a projectes de solidaritat i cooperació

Les sol·licituds per participar-hi es poden presentar des d’avui fins al 25 de juny de 2021

L’Ajuntament de Girona ha aprovat destinar aquest 2021 un total de 170.000 euros en ajuts en règim de concurrència competitiva per a projectes de solidaritat i cooperació. Les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria de subvencions, incloses al Pla estratègic de subvencions 2020-23, es poden presentar des d’avui fins al 25 de juny a través de la seu electrònica del consistori.

Amb aquests ajuts, el consistori pretén donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament i la solidaritat, tant en l’àmbit de la cooperació internacional com de la sensibilització.

En aquest sentit, la convocatòria es divideix en dues línies d’ajuts: una per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional que tinguin com a objectiu garantir l’accés als drets bàsics de les persones (dotada amb 130.000 euros) i una altra per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització que tinguin com a objectiu donar a conèixer les causes de les desigualtats nord-sud, la promoció dels drets humans i el foment del consum responsable i de la cultura de la pau (dotada amb 40.000 euros).

“Precisament pel context global de la pandèmia en què ens trobem, tenim el deure de continuar ajudant aquells països que necessiten col·laboració per oferir oportunitats de futur als seus ciutadans i ciutadanes. Des de l’Ajuntament estem plenament compromesos amb la cooperació internacional, i les línies d’ajut que aprovem reforçaran els vincles i la solidaritat a través de projectes que ara són més imprescindibles que mai”, ha explicat la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

Es poden presentar a la convocatòria les entitats sense ànim de lucre de solidaritat i cooperació de la ciutat de Girona i aquelles entitats ciutadanes que, tot i no tenir com a objectiu la cooperació, es plantegen el treball de la solidaritat.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i més informació sobre les ajudes al webhttps://web.girona.cat/cooperacio/subvencions