Girona commemorarà el Dia d’Europa posant l’accent en el futur del continent

Durant la jornada es presentarà el projecte guanyador de la Beca Premi d’Europa 2019: “El llegat de Carlemany: joves formadors d’Europa”, de l’Institut Carles Rahola

La ciutat de Girona commemorarà demà el Dia d’Europa posant l’accent en el futur del continent. L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han organitzat de forma conjunta un acte a les 18 h a l’auditori del Centre Cultural La Mercè per celebrar l’efemèride. La jornada comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i del director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, que hi participarà en representació de la Generalitat de Catalunya. Tots tres seran els encarregats de llegir conjuntament el manifest institucional.

L’acte se centrarà en la Conferència sobre el Futur d’Europa, una proposta de la Unió Europea (UE) que té per objectiu apropar el continent a la ciutadania i pensar conjuntament amb la societat civil i les institucions europees les reformes i els canvis que es volen pel futur d’aquest projecte comunitari. Coincidint amb el Dia d’Europa, la UE donarà el tret de sortida a aquesta conferència, i des de Girona s’hi farà una menció especial. Primer, es projectarà un audiovisual, i tot seguit, la cap d’Internacional de l’Agència Catalana de Notícies i excorresponsal a Brussel·les, Laura Pous, durà a terme una xerrada sobre aquest tema.

També s’aprofitarà la commemoració de l’efemèride per donar a conèixer el projecte guanyador de la Beca Premi d’Europa 2019, impulsada per l’Ajuntament de Girona. El treball que va rebre més punts va ser el de l’alumnat de batxillerat de l’Institut Carles Rahola que porta per títol “El llegat de Carlemany: joves formadors d’Europa”. Durant l’acte, estudiants del centre presentaran aquest projecte i la seva experiència a Estrasburg, el febrer del 2019, com a part de l’estudi.

L’objectiu d’aquesta beca és promoure la participació dels joves de la ciutat en els valors, els compromisos i els reptes que sustenten la distinció del Premi d’Europa atorgada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa a la ciutat de Girona, incentivant el desenvolupament de projectes i iniciatives d’interès social, educatiu i solidari que reforcin els lligams i el sentiment de pertinença europea.

Actualment la convocatòria de la beca d’aquest 2021 està oberta, i els centres educatius d’educació secundària de la ciutat de Girona poden presentar les seves propostes fins al 31 de maig.