Girona aprova el projecte de la nova plaça Salvador Dalí

L'alcaldessa assegura que la remodelació de l'entrada sud de la ciutat agafarà velocitat a partir de finals d'any

0
623
L’Ajuntament de Girona ha aprovat el projecte de la nova plaça Salvador Dalí, que va lligat a l’ampliació de l’Hipercor. L’obra, que assumirà el centre comercial, suposarà canviar la fesomia de l’espai, perquè la plaça s’elevarà fins al nivell de la carretera Barcelona. “Allò més significatiu és que deixarà d’estar enfonsada; fins ara, no estava ben pensada i quedava inutilitzada”, ha explicat l’alcaldessa, Marta Madrenas. El projecte s’ha aprovat per Junta de Govern Local.
La reforma de l’entrada sud de Girona continua superant tràmits. La Junta de Govern Local ha fet un nou pas per tirar endavant dues de les peces que formen part de tota la remodelació. En un cas, el de l’Hipercor, l’obra l’executarà un privat. En l’altre, el nou institut, anirà a càrrec de la Generalitat.

Pel què fa al centre comercial, després d’aprovar-ne l’ampliació, quedava pendent avalar el projecte de reforma de la plaça. Un tràmit que s’ha complert avui. La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte, que preveu aixecar l’espai fins a situar-lo a nivell de la carretera Barcelona.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha subratllat que allò “més significatiu” és que la plaça Salvador Dalí deixarà d’estar enfonsada. “Ara és cert que no estava molt ben pensada, quedava inutilitzada i no era pràctica; i ara això deixarà de ser així, convertint-se en un espai públic adaptat i accessible”, ha precisat. A més, l’alcaldessa també ha dit que la nova plaça ja permetrà veure de quina manera s’urbanitzaran les voreres de l’entrada sud de la ciutat (perquè se’n mantindrà la mateixa estètica).

L’obra de la plaça es troba estretament lligada a l’ampliació de l’Hipercor. Una obra que durarà dos anys –es preveu acabar entre finals del 19 i principis del 20- i que permetrà que el centre comercial guanyi dues plantes més. A més, també suposarà canviar-li el nom, perquè el rètol que lluirà a la façana serà el d’El Corte Inglés.

FER UN COMENTARI