Fuig a Girona després de segrestar i torturar un francès

Els segrestadors van exigir el pagament d'un milió d'euros a l'home per alliberar-lo, i un dels agressors va ser assassinat l'endemà a la localitat d'Avinyó (França)

La Policia Nacional va detenir l’11 de març un fugitiu buscat per presumptament participar en el segrest i tortura d’un ciutadà francès el 2018 i que s’amagava amb una identitat falsa a Castelló d’Empúries (Girona).

Segons un comunicat de la Policia Nacional aquest dimarts, el detingut estava sent investigat des del desembre del 2018 per presumptament fer-se passar per policia juntament amb altres persones, segrestar i torturar la víctima a la ciutat francesa de Calvados.

Els segrestadors van exigir el pagament d’un milió d’euros a l’home per alliberar-lo, i un dels agressors va ser assassinat l’endemà a la localitat d’Avinyó (França).

A l’arrestat li constava en vigor una ordre europea de detenció i entrega emesa per un tribunal del comtat de París (França).

En l’operatiu hi ha participat el grup d’operacions especials de seguretat de Barcelona per arrestar l’individu per presumptes delictes de detenció, segrest, confinament il·legal d’ostatge, pertinença a grup organitzat i extorsió.

El presumpte fugitiu ha estat posat a disposició del jutjat central d’instrucció número dos de l’Audiència Nacional en espera de la seva extradició a França.