Retards de més d’una hora als trens Barcelona-Figueres per uns actes vandàlics

Uns desconeguts han cremat arquetes de cablejat en diferents punts de la via

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Nombre de archivo :DSC_1444.JPG Tamaño de archivo :4.2 MB (4376039 Bytes) Fecha de entrega :2005/11/22 14:27:10 Tamaño de imagen :4288 x 2848 Resolución :300 x 300 ppp Número de bits :canal de 8 bits Atributo Protección :Desactivado Atributo Ocultar :Desactivado ID de la cámara :N/A Cámara :NIKON D2X Modo Calidad :N/A Modo Medición :Multipatrón Modo Exposición :Prioridad de abertura Speed light :No Distancia focal :80 mm Velocidad del disparador :1/60segundo Abertura :F22.0 Compensación de exposición :-0.7 EV Balance del blanco fijo :N/A Objetivo :N/A Modo de sincronización del flash :N/A Diferencia de exposición :N/A Programa flexible :N/A Sensibilidad :N/A Nitidez :N/A Tipo de imagen :COLOR Modo de Color :N/A Ajuste de tonos :N/A Control de saturación :N/A Compensación de tono :N/A Latitud (GPS) :N/A Longitud (GPS) :N/A Altitud (GPS) :N/A

Els trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres/Vilafant acumulen aquest diumenge retards de més d’una hora per uns actes vandàlics. El sabotatge s’ha produït de matinada al tram entre Vilobí d’Onyar i la capital de l’Alt Empordà i ha afectat el sistema de senyalització, segons ha informat Renfe. Uns desconeguts han cremat arquetes de cablejat en diferents punts de la via, a la zona d’Aiguaviva (Gironès). El Centre de Control d’Adif va informar de la incidència cap a la una de la matinada i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar els autors del boicot. El primer comboi d’AVE amb sortida a les 05.30 hores de Figueres ja s’ha vist afectat per la incidència.

Renfe assenyala que els retards de fins a una hora a la línia de l’AVE es poden allargar durant tota la jornada dominical i alterar la circulació dels 9 trens per sentit entre Barcelona i Figueres/Vilafant. Ahir dissabte un despreniment de catenària a l’Aragó va deixar Barcelona i Madrid sense connexió amb tren d’alta velocitat durant unes tres hores, amb més de 5.000 passatgers afectats.