Quatre detinguts i 2.370 plantes de marihuana comissades en un operatiu a Figueres

El dispositiu contra el tràfic de droga s'ha dut a terme en un edifici del carrer Pujades on només dos dels 24 pisos tenien la llum regularitzada

Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana a Figueres. MOSSOS

El dispositiu policial contra el tràfic de droga a Figueres acaba amb quatre detinguts i 2.370 plantes de marihuana comissades. L’operatiu ha començat aquest dijous a les vuit del matí i hi han intervingut fins a vuit furgonetes dels Mossos –entre elles l’ARRO-. En total, s’han fet vuit entrades i registres en pisos d’un edifici del carrer Pujades i en set d’ells s’han trobat plantes i material per al cultiu. En concret, s’han intervingut 146 focus i 146 transformadors a més d’aparells d’aire condicionat i altres estris. La investigació policial va començar el mes d’octubre després de rebre l’avís de la Guàrdia Urbana.

Els mossos van detectar la possible existència d’una plantació ‘indoor’ i diverses connexions il·legals de llum en aquest edifici, on s’escoltaven sorolls d’aire condicionat, ventiladors, extractors i una forta olor de marihuana.

L’operatiu ha comptat amb la col·laboració de l’ARRO, la Unitat d’Investigació i de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Figueres, la companyia elèctrica i la Guàrdia Urbana. Els agents han fet vuit entrades i registres. Totes en aquest edifici de 24 habitatges. La companyia elèctrica ha detectat que només dos dels comptadors estaven regularitzats i que la resta de les connexions estaven punxades. A més, algunes d’elles mostraven un elevat consum de llum per l’ús d’aparells destinats al cultiu.

En set dels pisos, tots ells preparats pel cultiu de marihuana, hi han trobat plantacions i en total s’han intervingut més de 2.000 plantes. També 146 focus, 146 transformadors, aparells d’aire condicionat i altres estris destinats al cultiu d’aquesta droga.

Per aquests fets, han detingut quatre persones. Dues dones de 21 i 45 anys i dos homes de 21 i 24 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. Dels quatres arrestats, dos tenen antecedents (una de les detingudes és té múltiples antecedents), i passaran properament a declarar davant de l’autoritat judicial competent.