fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

Avatar photo

L'operació per localitzar l'obra, que dataria del 1954, ha acabat amb la detenció de quatre persones

La policia libanesa ha recuperat un oli robat que podria ser un quadre original de Salvador Dalí. Es tractaria de ‘Retrat de la senyora de James Reeves’, que l’artista va pintar l’any 1954 i que es va subhastar a la casa Christie’s de Londres el 1997. Les Forces de Seguretat Interior del Líban (ISF) van trobar la peça el passat 13 d’octubre en el marc d’una investigació contra el robatori i tràfic d’antiguitats i van detenir quatre persones, d’origen libanès i sirià, quan pretenien vendre’l. En un comunicat penjat al seu web, expliquen que els detinguts haurien robat l’obra en un país veí. Les autoritats libaneses creuen que podria ser la tela autèntica però la Fundació Gala-Salvador Dalí remarca que la policia del país no s’ha posat en contacte amb ells i que, ara per ara, no poden verificar que es tracti de l’oli autèntic.
El Líban ha recuperat un oli robat que podria ser una obra original del geni. Es tracta d’una tela que la policia del país va localitzar en el marc d’una investigació contra el robatori i tràfic d’antiguitats el divendres passat. La unitat dedicada a aquest tipus de delictes va trobar el retrat i va detenir quatre persones, d’origen libanès i sirià.

Segons el comunicat de la ISF, els detinguts haurien robat la peça en un país veí i hi estaven treballant per poder vendre-la. La policia creu que es tracta del quadre original i que estaria valorat en “milions de dòlars”.

Des la fundació, però, insisteixen que, ara per ara, no poden confirmar que es tracti del retrat autèntic. De fet, asseguren que la policia no s’hi ha posat en contacte i que, si ho fa, li demanaran que els faci arribar l’obra per poder contrastar-ne la veracitat. “A través d’una fotografia no podem corroborar-ho”, afegeixen.

Subhastat a Londres l’any 1997

Es tractaria del ‘Retrat de la senyora de James Reeves’, que l’artista va pintar l’any 1954. Segons el catàleg raonat de la fundació, la peça mesura 147 per 92 centímetres i es va exposar l’any 1958 al The Parrish Art Museum de Nova York. L’obra es va subhastar el 10 de desembre del 1997 a la casa Christie’s de Londres. I en aquest punt se li va perdre la pista.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Critiquen la manca de previsió de l’ajuntament per recuperar la normalitat a la Diagonal

Notícia següent

El Prat se situa entre els 20 principals aeroports de càrrega europeus

Notícies relacionades