Figueres defensa les obres de manteniment a la teulada del Teatre Jardí

L'equip de govern municipal assegura que es fan per assegurar l'estat i la seguretat de l'equipament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Estat original abans de la reparació d'una de les cúpules del Teatre Jardí de Figueres. CEDIDA

L’Ajuntament de Figueres defensa les obres de manteniment i reparació que s’estan fent a la teulada del Teatre Jardí i que han estat motiu de crítica a les xarxes socials els darrers dies. L’equip de govern municipal assenyala que els treballs que s’estan fent aquests dies volen millorar la seguretat i l’estat de l’equipament.

En concret, s’assenyala que es pretén reparar una esquerda que ha aparegut a la coberta i “fer el sanejament de les dues boles grans”. Els darrers dies han sorgit crítiques a les xarxes socials per la forma en què s’havien repintat les dues cúpules que coronen aquest edifici, declarat Bé d’Interès Local, ja que no es respectava el trencadís.

En aquest sentit, el consistori ha aclarit que s’han sanejat les dues “boles grans” amb aigua a pressió, agrupant de nou el morter entre el trencadís de rajoles. Una operació que també s’ha dut a terme a la part inferior entre l’esfera i la terrassa. Amb aquesta intervenció, assenyala l’Ajuntament, s’evitaran les filtracions d’aigua i elements que acaben afectant el sostre del Teatre.

En un comunicat, l’equip de govern explica que amb un braç telescòpic de 26 metres, s’han retirat les setze figures de la part superior de la coberta del teatre, per fer-les de nou ja que amb el temps s’havien malmès i havien originat alguna esquerda que amb el pas del temps podria ser “perillosa”. Finalment, també s’ha fet una neteja amb aigua a pressió de les terrasses de la teulada i es s’ha posat massilla i capes de pintura per evitar també les filtracions d’aigua.

Des de l’oposició ja han anunciat mesures contra el que consideren un “nyap”. El regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, ha assenyalat que demanarà explicacions del projecte i quines solucions pensa aportar l’Ajuntament.