Figueres aprova les ordenances per al 2021 amb els vots en contra i els retrets de l’oposició

Junts per Figueres i Cs s'hi oposen i critiquen l'increment de l'IBI i les taxes municipals

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Figueres. ACN

L’equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) han aprovat provisionalment les ordenances per al 2021 amb els retrets del grups de l’oposició, Junts per Figueres i Cs, que hi han votat en contra.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, ha defensat l’increment de l’IBI per l’actualització de l’IPC que “no es feia des del 2015” i, tot i que ha admès que era una mesura “impopular”, ha dit que calia fer-ho per garantir que Figueres té els serveis que “es mereix”.

El regidor de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha criticat la decisió i ha demanat que el punt quedés sobre la taula per “buscar solucions imaginatives” i el de Cs, Héctor Amelló, ha presentat una esmena a la totalitat: “És un cop de destral fiscal”.

Entre els principals canvis que experimentaran les ordenances, hi ha l’increment de l’IBI. En el cas de l’IBI Urbà passa del 0,794% al 0,846% i en l’IBI rústic, del 0,675% al 0,718%, mentre que l’IBI especial es manté en l’1,30%. Uns increments que se situen per sobre del 6%.