El curiós element que danya les aigües residuals de Figueres

L'empresa municipal de serveis ha tingut una despesa de més de 70.000 euros en un any per resoldre averies i buscar "solucions" a aquesta situació

La situació de les aigües residuals de Figueres empitjora cada cop més. Fisersa de Figueres alerta d’un increment “notable” de tovalloletes a les aigües residuals des de l’inici de la pandèmia i demana a la ciutadania “més conscienciació”.

L’empresa municipal de serveis, que gestiona l’aigua i el clavegueram de la ciutat, ha tingut una despesa de més de 70.000 euros en un any per resoldre averies i buscar “solucions” a aquesta situació. El cap de Gestió Integral de l’Aigua (GIA) de Fisersa, Lluís Xargay, diu que han hagut de fer modificacions a les reixes de l’aigua que entra a les estacions de bombament i la depuradora i que el següent pas a estat idear un mecanisme per retirar els elements abans que hi arribin.

Aquestes modificacions han consistit en desviar l’aigua de la reixa cap un altra zona perquè no hi hagi averia. A més, s’acaba d’estrenar el nou mecanisme per retirar tovalloletes abans que arribin a les reixes. Es tracta d’una bivalva amb més capacitat de volum que recull els elements no desitjats i els retira per abocar en un contenidor.