Dalí de Figueres és una proposta per omplir la ciutat de l’esperit del geni

Deu retrats de Salvador Dalí de dos metres d’alçada ocuparan el centre de Figueres durant els dies de juliol i agost i, de nits, es projectaran obres del geni en quatre edificis emblemàtics de la ciutat

El propers mesos de juliol i agost, la ciutat de Figueres  intensificarà la presència daliniana als seus carrers. Això serà possible gràcies al  projecte Dalí de Figueres que organitzen conjuntament la Fundació Gala-Salvador Dalí i  l’Ajuntament de Figueres. Durant els mesos d’estiu, al llarg del dia s’instal·laran 10  figures de 2 metres amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals i situats  en espais importants en la vida de l’artista de Figueres. I cada nit, s’il·luminaran quatre  edificis singulars de la ciutat -Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, Casino Menestral  i Escorxador- amb obres que es troben al Teatre-Museu Dalí de Figueres. A més  d’aquestes accions que es desenvoluparan cada dia, se celebraran moltes accions  paral·leles com són les visites guiades en quatre idiomes: ruta Dalí, rutes  enoturístiques, visita a l’església de Sant Pere i visita teatralitzada sobre el Dalí infant. 

Els dijous seran dies especials 

Comerç Figueres, en el marc del Dalí de Figueres ha organitzat tot un seguit d’accions  paral·leles com són actuacions musicals sota les projeccions dalinianes o el fet que  cada dijous els comerços tancaran a les onze de la nit. Els dijous, també hi haurà un  mercat artesanal a la Rambla. 

Segons l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó: “Dalí de Figueres és un exemple de suma  d’esforços per dinamitzar la cultura, l’economia i el turisme a la nostra ciutat. I aquest  és el camí després de la crisi que hem patit.” 

Per la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer: “La Fundació Gala-Salvador Dalí  homenatja també el Dalí de Figueres. Ell va voler que la seva darrera gran obra fos a la  seva ciutat natal i va declarar: On, si no a la meva ciutat ha de perdurar el més  extravagant i sòlid de la meva obra, on si no? Figueres és Dalí. Dalí és Figueres.” 

El regidor de cultura i turisme de Figueres, Alfons Martínez, ha destacat “l’aposta de  Figueres per propostes estructurals en l’àmbit de cultura i turisme. Més oferta  constant i menys esdeveniments efímers. Hem aconseguit que hi hagi una oferta  cultural i turística estable a la ciutat. I amb Dalí de Figueres, aquest estiu fem un salt”.