Condemnen a una empresa per un ERTO fals a una treballadora

Si estàs en ERTO i no cobres, és millor que truquis al SEPE

Una empresa del sector de la restauració i l’hostaleria va decidir fer un ERTO a una de les seves treballadores, ja que com tots sabem, la feina i les restriccions van fer que molts negocis es veiessin afectats; el sector de l’hostaleria en va ser un d’ells i amb unes conseqüències molt negatives.

 

Des del mes de març de 2020 aquesta dona estava en suposat ERTO, però van passar els mesos i al no cobrar res, va decidir posar-se en contacte directament amb el SEPE. Des del SEPE li van confirmar que no tenien cap expedient en ERTO amb el seu nom. En aquest mateix moment la dona es va posar en contacte amb l’empresa però ells ho van negar tot. 

 

La treballadora, la qual portava més de 4 anys treballant per dita empresa, en veure la negativa per part de l’empresa, va decidir emprendre accions legals, demanant l’extinció del contracte per tal de poder cobrar la prestació de l’atur. Si la dona hagués optat per la baixa voluntària, hauria perdut al dret a rebre la prestació econòmica corresponent.

 

A inicis d’aquest mes, el Jutjat Social de Figueres va dictaminar sentència a favor de la treballadora i ha fet que l’empresa pagui 20.000 euros (sou íntegre) en concepte de tots els mesos que porta sense cobrar, més 6.000 euros com a indemnització per danys i perjudicis a l’afectada.