Un total de 14 estands participaran en la fira “Figa Dolça”, que tindrà lloc els propers 24 i 25 de febrer a la rambla de Figueres. Una iniciativa de Comerç Figueres, en col·laboració amb l’Ajuntament, amb l’objectiu de valorar els vins i licors dolços de la comarca i la pastisseria de la ciutat. El dia 24 es podrà visitar de les 5 a les 9 del vespre i el dia 24, de les 11 a les 14 i de 5 a 9 de la tarda.
Durant aquests dos dies, els visitants podran degustar vins i licors dolços de l’Empordà i productes de pastisseries de Figueres. Hi participaran un total de 5 Cellers de l’Empordà, un estand de licors de Llançà, un estand convidat de la Catalunya Nord-Banyuls, juntament amb 6 pastisseries i l’escola d’Hostaleria de Figueres.
Aquesta fira s’emmarca en l’estratègia turística per fer valdre productes tan arrelats i vinculats a la comarca, tal com es fa amb la Mostra del Vi, la Fira de la Cervesa artesana o les rutes gastronòmiques.
Hi haurà activitats per a tota la família com tallers per als més menuts, taller de maridatge de dolços, música, espectacle de dansa o showcookings.
Estands participants
- QUEVALL LICORS ARTESANS
- EMPORDÀLIA
- ESPELT VITICULTORS
- LA VINYETA
- MAS LLUNES VINYES I CELLERS
- PERE GUARDIOLA
- DOMAINE LA TOUR VIEILLE (Convidat de la Catalunya del Nord – Banyuls)
- PASTISSERIA FÀBREGA
- PASTISSERIA IRIS FIGUERES
- PASTISSERIA TALL DOLÇ
- MY HANDS DO
- THE SWEET LAB
- XUIXO DE CAN CASTELLÓ
- CARNISSERIES SERRA PLA
- ESCOLA D’HOSTALERIA DE FIGUERES
PROGRAMA
Divendres 24 de febrer a la rambla de 18 h – 19 h
- Taller de piruletes de xocolata amb el Mestre pastisser Miquel Costabella. Fes la teva pròpia piruleta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1 € (pagar directament al taller).
Divendres 24 de febrer Escenari de la rambla.
- 19 h Música en directe Buena Onda
Dissabte 25 de febrer a la rambla
- D’11 a 12 h – Taller de piruletes de xocolata amb el Mestre pastisser Miquel Costabella. Fes la teva pròpia piruleta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1 € (pagar directament al taller).
- De 17 h – 18 h – Taller infantil decora la teva galeta amb The Sweet Lab de Figueres. Decora la teva! Inscripcions al whatsapp 640634337 (es faran dos tallers – aforament limitat) Preu: 1 € (pagar directament al taller).
- De 18 h – 19 h – Demo amb degustació Mousse de xocolata amb el pastisser Àngel Garcia de la pastisseria Tall Dolç de Figueres. Mira, participa i degusta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1 € (pagar directament al taller).
Dissabte 25 de febrer al Museu del joguet
- 12 – 13 h i de 17:30 h a 18:30 h – Taller de maridatge de dolços amb la somelier Laura Masramon. Com diu l’Oracle de Delfos “Res en excés” i aquesta serà la nostra màxima en el taller on combinarem Garnatxes i Moscatells de l’Empordà, Vi de Banyuls i Ratafies amb postres i delícies de la pastisseria figuerenca. En 60 min farem un tastet d’aquesta fira dolça i narrarem la història de cada producte gastronòmic. Inscripcions al whatsapp 609199086. Preu: 12 € per persona, que equival a 8 tastets d’1,5 €.
Dissabte 25 de febrer Escenari de la rambla.
- 12 h – Espectacle de l’escola d’arts escèniques Acting de Figueres.
- 17:30 h – Show cooking de l’Escola d’hostaleria de Figueres.
- 19 h – Música en directe Caravan Blues.