Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Figueres inicia la prova pilot per allunyar els estornells del centre de la ciutat

Avatar photo

El bosc d’estornells s’ha situat a la pujada del Castell

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat una prova pilot per intentar allunyar l’arribada dels estornells a l’interior de la ciutat. La iniciativa consisteix a generar un espai d’atracció en una de les pinedes de la pujada del Castell, concretament la que confronta amb l’estadi Albert Gurt, ja que així es podran aprofitar les torres de llum de la instal·lació esportiva per portar a terme el projecte. Aquesta és una zona adequada per tal que els ocells vagin en aquesta pineda per la presència d’una il·luminació que s’ha instal·lat per atraure’ls. 

 

 

Per aconseguir-ho, es faran actuacions especials per foragitar-los dels llocs interiors de la ciutat, on generen importants molèsties de soroll i salubritat.

 

A  la ciutat de Figueres, dins del nucli urbà, hi ha diferents punts sensibles, com per exemple l’avinguda de Perpinyà a tocar el parc de les Aigües o en els arbres del voltant de la biblioteca vella, on hi ha l’arxiu municipal, al carrer Ample, a més del parc Bosc. L’objectiu és allunyar-los d’aquesta zona.

 

Els Sturnus vulgaris es desplacen en llargues volades que dibuixen figures increïbles en el cel, però que quan aterren causen estralls en conreus. Cada estornell pot endur-se tres olives en cada viatge. A causa de la seva alimentació, la carn és amargant i gens apreciada en gastronomia.

La regidora Sònia Trilla explica que “cal remarcar que aquest bosc dels estornells és una prova experimental, amb un cost relativament baix, però que esperem que acabi funcionant per evitar que els grans estols acabin entrant a la ciutat”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 5 =

Notícia anterior

L’encesa simbòlica de llums de Nadal marca l’inici de les festes a Constantí

Notícia següent

El PSC demana un augment del pressupost de l’Institut Municipal de Serveis Socials

Notícies relacionades