Figueres inicia actuacions per acabar amb el seu ‘punt negre’ d’accidents

El projecte suposarà una inversió de 240.844,69 euros i unes obres que duraran 12 setmanes, entre gener i la Setmana Santa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Figueres millorarà la seguretat i l’accessibilitat de l’encreuament de la pujada del Castell amb l’Avinguda Salvador Dalí. L’objectiu, allargar el traçat de la pujada del Castell més enllà de l’encreuament i garantir la seguretat dels vianants en el seu pas per l’avinguda.

L’actuació pretén garantir la continuïtat urbana de la Pujada del Castell, que ara està tallada a l’altura de l’avinguda Salvador Dalí. Aquesta discontinuïtat genera disfuncions evidents de trànsit i de seguretat viària en una de les vies més transitades de la ciutat, amb vehicles que realitzen girs prohibits i vianants travessant sense passos segurs habilitats. La cruïlla només permet el gir a l’esquerra als vehicles procedents de Girona i no el permet als vehicles que baixen del Castell. Això converteix aquesta cruïlla en un punt negre de la ciutat.

Amb aquesta reordenació de l’encreuament entre l’avinguda Salvador Dalí —l’antiga NII— i la Pujada del Castell es preveu l’habilitació de passos de vianants a la intersecció i també està previst que s’instal·lin semàfors per regular el trànsit i, aprofitant les obres, també es renovaran les voreres i es faran accessibles.

Hi haurà senyalització podotàctil per a persones invidents. Alhora, se sincronitzarà la nova cruïlla semaforitzada amb l’existent a la cruïlla del carrer Rector Aroles. També s’aprofitaran aquestes obres, que s’iniciaran el mes de gener, i que tindran una durada de dotze setmanes, per fer una reposició del paviment i per millorar els conductes per a futurs serveis.

Aquesta és una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, tal com reflecteix el Pla de Mobilitat del Municipi de Figueres, de l’any 2013, que marca aquesta intersecció com una de les més perilloses de la ciutat.

El projecte suposarà una inversió de 240.844,69 euros, pel qual l’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de 146.000 euros del departament d’Interior de la Generalitat per aquesta reordenació.

En paral·lel al traspàs de la titularitat de la Nacional II per part del ministeri de Foment a l’Ajuntament de Figueres, també s’està treballant per millorar la seguretat en altres punts negres de l’avinguda Salvador Dalí.