Figueres amplia la flota del servei de neteja viària amb 4 nous vehicles

Es tracta de quatre màquines escombradores de gran capacitat en què l'Ajuntament ha invertit 744.150 euros

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’empresa municipal de Figueres Fisersa ha incorporat quatre màquines escombradores de 5 metres cúbics a la flota de neteja viària. Les noves escombradores faran més fàcil i efectiva la neteja viària a les zones urbanes i industrials del terme municipal de Figueres.

 

Els nous aparells tenen una capacitat de 5 metres cúbics i compten amb tres raspalls d’escombrat amb boca d’aspiració. A més, incorporen un sistema hídric de 685 litres amb una potent bomba d’aigua que alimenta set sortides.

 

Amb l’opció del tercer raspall, l’escombradora pot abastar una superfície de treball àmplia i actuar en 64.000 m²/hora. Pel que fa al sistema de control dels raspalls, aquest permet fer amb comoditat l’escombrat i la neteja de cantonades d’angle recte, cunetes i àrees de difícil accés. Una altra prestació del tercer braç és que també és apte per a tasques de desbrossament.

 

D’altra banda, i pel que fa a motor, la nova maquinària compleix amb els nivells més alts en les certificacions europees mediambientals (PM10/PM2.5.) El sistema de circulació d’aire combinat amb el sistema pressuritzat de circulació d’aigua permet reduir l’emissió de partícules nocives fins a un 70%.

 

Les quatre escombradores del model  Cleango 500 s’han adquirit a l’empresa Aebi Schmidt Ibérica, SA per un valor de 744.150 euros. En total, s’han invertit 2 milions d’euros en la renovació de la maquinària de neteja viària.

 

Des que FISERSA va assumir el servei de neteja viària de la ciutat de Figueres, el 2022, s’han incorporat a la flota cinc escombradores noves; dues baldejadores per a voreres i carrers, quatre vehicles elèctrics per a desplaçaments de l’equip d’escombrat manual i pel buidatge de papereres; dos camions per la recollida de desbordaments i cinc bufadors.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “amb aquesta nova maquinària renovem la maquinària de la neteja viària, que tanta falta li feia. Els serveis públics han de ser de màxima qualitat i amb aquesta nova maquinària es podrà fer la feina molt millor”. Lladó ha agraït la tasca que fan cada dia els treballadors i treballadores de Fisersa.

 

El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, ha valorat “la tasca que s’està fent des de Fisersa i amb la millora de l’eficiència i la bona gestió des que el servei de neteja viària s’ha municipalitzat”.